Simona Halep (28 de ani, locul 2 WTA), a declarat azi, când a fost la Palatul Parlamentului, că este total dezamăgită de starea actuală în care se află tenisul românesc.

 

Simona Halep: ”Federaţia Română de Tenis nu prea există! Sunt documentată!”

Campioana noastră, care a explicat şi ce decizie a luat despre barajul cu Italia, a spus că, din informaţiile pe care le deţine, Federaţia Română de Tenis nu există şi dă vina pe Guvern pentru lipsa de finanţare.

 

”E frustrant că Federaţia Română de Tenis nu prea există, din câte am înţeles, şi sunt destul de documentată pe acest subiect. Este frustrant pentru noi, este frustrant pentru mine având atâtea rezultate, fiind numărul unu mondial, ca federaţia noastră să nu fie finanţată de Guvern”, a spus Simona Halep.

 

Sportiva din Constanţa a simţit, mai apoi, să detalieze: ”Eu nu am nevoie de finanţare pentru mine, în momentul de faţă. Este nevoie pentru cei tineri, care încep un nou drum în tenis”, a mai spus Simona Halep.

 

Simona Halep, apel pentru politicienii României: ”Avem nevoie de o sală!”

Simona Halep a subliniat că ţara noastră trebuie să facă mari progrese la nivel de infrastructură, dacă ne dorim ca sportul românesc să aibă rezultate în viitor.

 

"Nu am venit aici pentru mine, am venit pentru noua generaţie, care are nevoie de o mare infrastructură. La noi în ţară nu prea există aşa ceva. Avem nevoie de o sală, unde să se joace meciurile pentru România, pentru echipa de Fed Cup. Sunt mulţi copii care au nevoie de susţinere. Vorbesc din punctul meu de vedere, sportul nostru e un sport scump şi nu poate fi susţinut aşa mult de familii.

 

Chiar fac apel pentru această cauză, să se facă o infrastructură, să se facă un sistem şi federaţia noastră nu este normal să nu fie în rând cu celelalte. Tenisul românesc a avut multe rezultate în ultimii ani şi mai ales în trecut.

 

Am avut numărul 1 mondial la băieţi, am avut la fete. Fiind în cauză vreau să specific, pentru că este chiar păcat de talentul nostru românesc să nu se facă nimic şi să nu progresăm. Tot ce îmi doresc este să se construiască săli şi să se facă ceva pentru noile generaţii. Este mare nevoie.", a declarat Simona Halep.

 

 

 

Sursa: www.digisport.ro