Florin Halagian a murit astăzi! Anunţul a fost făcut de pagina de Facebook a lui FC Argeş! Antrenorul avea 80 de ani.

„Odihnească-se în pace Florin Halagian! (7 martie 1939 - 12 august 2019)”, se arată pe pagina de Facebook a argeşenilor.


Halagian s-a retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni. A antrenat în mai multe mandate la FC Argeş, Steaua, Dinamo sau Universitatea Craiova. Le-a mai pregătit pe FC Olt, Victoria Bucureşti, Inter Sibiu, FCM Bacău, FC Braşov, Ceahlăul, Dacia Mioveni şi Gloria Bistriţa.

Tehnicianul se retrăsese şi din viaţa publică, iar apariţiile sale televizate au devenit inexistente de ani buni.

„Jucătorul pe care l-am iubit şi căruia îi voi purta o stimă deosebită este Gicu Dobrin. Datorită lui am devenit un antrenor respectat, datorită lui eu şi FC Argeş am fost campioni. A fost un jucător fenomen", recunoştea Halagian într-un interviu pentru GSP.

Halagian a bifat câteva borne importante ca antrenor: a adus singurele trofee din istoria lui FC Argeş, titlurile câştigate în 1972 şi 1979, a cucerit un titlu şi cu Dinamo şi a avut o contribuţie importantă la construirea generaţiei care a câştigat cu Steaua Cupa Campionilor Europeni în 1986.

Fost mijlocaş de meserie, „Armeanul" a evoluat de-a lungul carierei pentru Dinamo, Progresul, Pompierul Bucureşti, Dinamo Piteşti, Petrolul, Minerul Baia Mare şi Vagonul Arad.