Simona Halep, locul 4 WTA, o va întâlni vineri, în sferturile de finală de la Rogers Cup 2019, pe Marie Bouzkova, locul 91 WTA, care a reuşit să o elimine în optimi pe letona Jelena Ostapenko, locul 82 WTA. A fost o victorie relativ uşoară, în două seturi încheiate cu scor identic 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră şi 20 de minute.

Şi Simona Halep a avut parte de o victorie facilă în optimile de finală, împotriva rusoaicei Svetlana Kuznetsova (6-2, 6-1), după o oră şi şase minute de joc. Asta, după ce cu o zi înainte trecuse cu mari emoţii, la limită, de americanca Jennifer Brady (4-6, 7-5, 7-6).

Adversara Simonei Halep din sferturile de finală ale turneului de la Toronto, Marie Bouzkova, face parte din generaţia tinerelor jucătoare care vin tare din urmă. În vârstă de 21 de ani (împliniţi cu doar câteva săptămâni în urmă), Marie Bouzkova este încă o reprezentantă a şcolii de tenis din Cehia, şcoală care a dat în ultimii ani o serie de sportive de top.

Din această perspectivă, meciul s-ar putea dovedi mai dificil decât poate părea, cu atât mai mult cu cât Simona Halep şi Marie Bouzkova se întâlnesc pentru prima dată. Altfel ar fi stat lucrurile dacă adversara ar fi fost Jelena Ostapenko, pe care Simona Halep o cunoştea foarte bine.

Marie Bouzkova este o jucătoare înaltă, are 1,80 metri, iar în 2014 a fost campioană la US Open la junioare. A intrat în circuitul profesionist în 2015 şi chiar dacă nu are până acum niciun titlu WTA, la Rogers Cup a reuşit o mare surpriză: să o elimine pe finalista de anul trecut, Sloane Stephens, locul 8 WTA. Acum, o întâlneşte pe cealaltă finalistă, deţinătoarea trofeului: Simona Halep.