Petrolul Ploieşti si-a prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, planurile de construcţie a echipei pentru sezonul 2019-2020 în Liga a 2-a. Alături de Marius Stan, noul preşedinte al clubului, a venit şi Flavius Stoican, noul antrenor al Lupilor Galbeni.

Cei doi au declarat la unison că au un singur obiectiv pentru noul an competiţional: câştigarea Ligii a 2 a şi promovarea în Liga 1!

Iar pentru îndeplinirea obiectivului, cei doi au început o adevărată revoluţie la Petrolul. Pentru început,  echipa se desparte de 16 jucători (Cazan, Bucşă, Ghinga, Puşcaş, Chindriş, Sarris, Ţigănaşu, Kozoronis, Brânză, Bolboaşă, Nini Popescu, Malakyan, Bogdan Rusu, Borţa, Prunescu Jean şi Antoche).

Stoican a explicat că a ales Petrolul datorită tradiţiei clubului şi a stabilităţii financiare: 

”Am ales Petrolul pentru tradiţie, pentru suporteri şi stabilitatea financiară. Este o provocare pentru mine. Sunt patru campioanate câştigate de această echipă. Sunt foarte atent la detalii şi vreau să câştig trofee. Pentru mine nu există locul doi. Vreau să câştigăm şi să mergem în Liga 1.

Nu vreau să mă hazardez în declaraţii, dar vreau să câştig acest campionat. Cupa României este o competiţie a surprizelor. Rămâne de văzut dacă o să şi putem. Îmi voi da toată silinţa. Voi fi cu oameni care ştiu ce pot. Selecţia va fi aşa cum trebuie. Mă refer la două aspecte: calitate şi caracter. Ştiu la ce m-am înhămat şi o să fie dificil.”

Noul preşedinte Marius Stan a explicat ce fel de jucători îşi doreşte la Petrolul Ploieşti: "O trăsătură comună pe care trebuie să o aibă toţi jucătorii va fi caracterul. Este principala calitate pe care vom miza şi vom selecta jucătorii. Prin caracter, mă refer la jucătorul intrat pe teren în tricoul Petrolului mănâncă din adversar şi dă totul pe teren."
 

Petrolul Ploieşti va avea astăzi primul antrenament sub comanda lui Flavius Stoican, de la ora 17.00, la Strejnic. La antrenament au fost chemaţi şi trei dintre juniorii clubului

Conform lui Marius Stan, echipa va pleca, miercuri, în cantonament în Poiana Braşov, iar în perioada 10 iulie – 22 iulie, petroliştii vor merge în Turcia (Ankara) pentru a doua perioadă de pregătire din această vară.