Până la aşteptata zi de luni când urmează să aibă loc conferinţă de presă privind instalarea noului preşedinte al clubului, Marius Stan cât şi a antrenorului Flavius Stoican, clubul ploieştean este extrem de zgârcit cu informaţiile privind jucătorii pe care se mizează în următorul an.

 

Certitudinea este legată doar de plecări, una dintre ele fiind chiar surprinzătoare. Este vorba de portarul Mirel Bolboasa care a fost anunţat că nu mai intră în calculele pentru anul viitor. În asemenea condiţii, Bolboasa a “prins” un transfer la UTA şi va apara în următoarea editie de campionat împotriva Petrolului. La despărţire, Mirel a scris pe o reţea de socializare un mesaj pentru toti lupii : “ Pentru tot ce înseamnă Petrolul Ploieşţi…Chapeau !! A fost o perioadă formidabilă de la Europa League până la meciurile din liga 3...Nu aş vrea să omit vreun om care m-a ajutat în toţi aceşţi 4 ani la Petrolul. Mulţumesc tuturor ! Mulţi au mintea întunecată, nu pot să perceapă...Suntem mai puternici şi uniţi că niciodată."

 

Iminentă venire a lui Stoican pe post de principal al Petrolului se pare că va fi urmată de o “descălecare” a diviziei moldoveneşţi de la Iaşi, noul antrenor al galben-albaştrilor părând să conteze pe jucători care, deşi nu par a avea valoarea necesară abordării unei promovări sigure, au avantajul că au lucrat cu tehnicianul care apelează la ei. În această schemă se încadrează portarii de la CSM Poli, Denis Rusu, dar şi Alberto Cobrea, fostul căpitan al Petrolului.

 

Potrivit informaţiilor vehiculate în presă, sunt daţi că siguri la Petrolul : Ionuţ Cioinac şi Mădălin Mihăescu, mijlocaşi defensivi,  Alexandru Zaharia şi Patrick Petre, fiul cel mare al fostului internaţional Florentin Petre.

 

Vestea cea mai bună este legată de Cătălin Ştefănescu, unul din echipierii de baza ai lupilor în anul anterior şi care a fost ţinut de prea multe ori pe “tuşa”, având mai mult rolul de rezervă. Acesta ar fi semnat pentru un transfer definitiv la Ploieşţi.

 

Potrivit “ Gazetei de Prahova”, în cărţi ar fi şi un brazilian, Walace da Silva, fost echipier al echipelor Juventus Bucureşţi, FC Voluntari, Dunărea Călăraşi şi Ittehad Alexandria Egipt).