Astra Giurgiu şi Viitorul Constanţa vor jucat finala Cupei României, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, începând cu ora 20.00.

Dintre cele două formaţii care vor juca în finala Cupei României din sezonul 2018 – 2019, Astra Giurgiu este singura care a câştigat trofeul în ediţia 2013 – 2014, iar acela a fost primul trofeu din istoria clubului deţinut de Ioan Niculae. Giurgiuvenii s-au impus în faţa celor de la FCSB, scor 0-0 (4-2 după loviturile de la 11 metri).

De partea cealaltă, FC Viitorul Constanţa a câştigat titlul în sezonul 2016 – 2017, dar echipa lui Gică Hagi nu a reuşit niciodată să ducă trofeul Cupei României la Ovidiu. Pentru a ajunge în ultimul act, FC Viitorul a trecut de Universitatea Craiova, Hermannstadt, Poli Iaşi şi Concordia Chiajna.

Astra şi Viitorul s-au întâlnit de patru ori în acest sezon, de trei ori impunându-se echipa lui Hagi.

Meciul va fi arbitrat de o brigadă condusă de Radu Petrescu, ajutat de Mircea Orbuleţ şi Marius Nicoară

Formaţia care va reuşi să câştige finala Cupei României va încasa de la Federaţia Română de Fotbal nu mai puţin de 265.000 de euro. De partea cealaltă, suma pentru finalistă este mult mai mică. Echipa care va pierde meciul de pe stadionul “Ilie Oană” va lua 75.000 de euro.