Florian Walter, 56 de ani, fostul finanţator al Petrolului Ploieşti, se află în stare critică la Spitalul Universitar de Urgenţă Floreasca din Bucureşti.

Walter ar fi suferit un atac cerebral, anunţă Prosport.

Conform surselor GSP, fostul patron de la Dinamo, U Cluj şi Petrolul ar fi într-o stare critică, la Floreasca. Walter a fost dus iniţial la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar la ora 20:15 a plecat spre Spitalul Florească. În momentul plecării, starea omului de afaceri era critică.

Sursele GSP.RO au confirmat problemele lui Walter, care se află Unitatea de Terapie Intensivă Chirurgie Cardiovasculară. Urmează să i se facă o investigaţie computer tomograf, iar medicii sunt foarte rezervaţi.

Walter a fost preluat de doctorul Marian Broască, adjunctul cardiologului Şerban Brădişteanu. Walter mai suferise un preinfarct pe vremea când fugise de justiţie în Dubai, în octombrie 2015. În 2010, fusese operat tot pentru probleme cardiace.

Florian Walter a venit ca acţionar la Dinamo la începutul anilor 2000 şi a plecat în 2009, când s-a dus la U Cluj. La formaţia din Ardeal a stat 3 ani, în 2012 mutându-se la Petrolul.

Pe 5 martie 2016, Walter a fost extrădat din Emiratele Arabe Unite. Pe 6 martie a fost arestat în România şi eliberat pe 5 august, dată de la care se află sub control judiciar. Florian Walter, patronul Romprest, a fost acuzat de un prejudiciu de 4,5 milioane de euro adus bugetului de stat, produs în perioada 2013 – 2014.

Pe 11 iunie, Walter avea termen la Tribunalul Cluj în procesul în care era acuza de constituire de grupa infracţional alături de Dan Capră şi Marius Nicolae.