Bianca Andreescu (60 WTA) a câştigat primul ei trofeu din carieră la doar 18 ani! Sportiva canadiană de origine română a învins-o pe Angelique Kerber (8 WTA) în finala turneului de la Indian Wells, scor 6-4, 3-6, 6-4!

Tânăra sportivă s-a impus după un meci care a durat 2 ore şi 18 minute. În urma acestei victorii, Andreescu şi-a asigurat locul 24 WTA, dar şi un loc în istorie: a devenit cea mai tânără campioană la Indian Wells din 1999 încoace

„Vreau să o felicit pe Angelique Kerber pentru modul în care a jucat toată săptămâna, a fost o onoare pentru mine să împart acelaşi teren cu tine, eşti o inspiraţie. Sper ca exemplul meu să fie urmat şi de alţi tenismeni tineri!
E un rod al muncii mele extraordinare de ani de zile. Felicitări speciale şi fizioterapeuţilor, fără voi cred că aş fi acum în bucăţi, pe jos. Echipa mea, sunteţi atât de speciali! Aţi crezut în mine, aşa cum au făcut şi părinţii mei, care s-au sacrificat atât de mult pentru că eu să îmi urmez acest vis.

Tuturor fanilor mei din România vrea să le spun (n.r. - în limba engleză): Mulţumesc că sunteţi cu mine şi vă iubesc (n.r. - în limba română)!", a declarat Bianca Andreescu după meci.

Andreescu are o serie incredibilă de meciuri în 2019, în care a câştigat 28 de partide şi a pierdut doar 3, disputând o finală WTA, la Auckland, şi câştigând un trofeu 125, la Newport Beach. La Indian Wells, jucătoarea canadiană a devenit prima benefiară a unui wild card care ajunge în finală.

Bianca Andreescu va urca pe locul 24 WTA după succesul de duminică. Câştigătoarea de la Indian Wells va primi un premiu de 1.354.010 dolari şi 1.000 de puncte WTA, iar învinsa din ultimul act 686.000 de dolari şi 650 de puncte WTA.

În urma acestei, Simona Halep, acum pe locul 3 WTA în clasamentul live, va rămână pe această poziţie, în ierarhia de luni.