Avionul în care se aflau Emiliano Sala şi David Ibbotson care a dispărut de pe radar cu două săptămâni în urmă a fost găsit. Anunţul a fost făcut de Sky News.

Familiile celor doi au fost anunţate. Pilotul David Ibbotson şi fotbalistul argentinian nu au fost găsiţi şi se presupune că sunt decedaţi. O barcă a descoperit epava aeronavei pe fundul Canalului Mânecii, susţine David Means, exploratorul marin care s-a ocupat de operaţiunea de căutare.

Autorităţile britanice au anunţat miercuri, 30 ianuarie 2019, reluarea căutărilor aeronavei în care se aflau Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson, dată dispărută deasupra Canalului Mânecii. Decizia a fost luată după ce s-au descoperit în Normandia două bucăţi de scaune, capitonate, despre care se spune că ar fi făcut parte din aeronava dispărută la data de 21 ianuarie 2019.

Cei de la Biroul de Investigaţii şi Analiză din Franţa au anunţat că prima bucată de scaun a fost descoperită luni, 28 ianuarie 2019, pe o plajă din apropiere de Surtainville, în peninsula Cotentin, în timp ce al doilea scaun ar fi fost găsit mai târziu, dar în aceeaşi zi şi în aceeaşi zonă.

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala (28 de ani), a fost dat dispărut, luni seară (21 ianuarie), în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Anterior, pilotul le ceruse acestora permisiunea să coboare la o altitudine de 700 de metri, din cauza condiţiilor meteo.

De atunci, nu s-a mai ştiu nimic despre cei doi pasageri din avionul Piper Malibu, până în acest moment.

"În mod tragic, o persoană este vizibilă în epavă, pe imaginile video transmise de ROV (Remotely Operated Vehicle, submarin telecomandat). AAIB ia în considerare paşii următori, consultându-se cu familiile pilotului şi pasagerului şi cu poliţia", a anunţat AAIB, într-un comunicat.

Epava avionului în care se aflau pilotul David Ibbotson şi fotbalistul Emiliano Sala este într-o stare bună, pe fundul mării, la o adâncime de 63 de metri, a declarat, luni, David Mearns, conducătorul echipei private de căutare.

"Am localizat epava avionului pe fundul mării la o adâncime de 63 de metri în primele ore de căutare (n.r. - duminică). Ei (n.r. - anchetatorii AAIB) au folosit vehiculul lor telecomandat, un submarin prevăzut cu camere şi lumini şi au confirmat că avionul era într-o stare bună. Au văzut numărul de înmatriculare (n.r. - N264DB) şi, în mod surprinzăor, mare parte din avion este acolo. Ne aşteptam să-l găsim împrăştiat pe o suprafaţă mare. E rupt, dar mare parte din el e acolo", a declarat Mearns pentru BBC, adăugând că este posibil să fie găsite corpurile celor două persoane.

De recuperarea epavei se va ocupa AAIB, organizaţia britanică de investigare a accidentelor aviatice, care are o navă în zonă, Geo Ocean III.

Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, fosta sa echipă, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi.

Autorităţile au anunţat joi, 24 ianuarie, că întrerup căutările avionului dispărut deasupra Canalului Mânecii şi în care se aflau fotbalistul Emiliano Sala şi pilotul David Ibbotson. Familia fotbalistului a lansat o acţiune de strângere de fonduri şi suma adunată în doar 12 ore a fost impresionantă, astfel că sâmbătă la prânz căutările au fost reluate.