Fundaşul olandez Virgil van Dijk, starul lui Liverpool, l-a consolat pe ”centralul” arădean Ovidiu Haţegan, imediat după meciul Olanda-Germania 2-2. ”Mama lui a murit recent. I-am spus să fie puternic şi l-am felicitat pentru că a arbitrat foarte bine. E puţin, dar sper să-l ajute”.

De-abia se încheiase meciul de la Gelsenkirchen. Virgil van Dijk era fericit, căpitanul marcase în ultimul minut golul egalării, iar Olanda era în Final Four, printre cele mai bune patru echipe ale Ligii Naţiunilor.

Când a vrut să-i strângă mâna arbitrului, a observat că Ovidiu Haţegan trece prin momente dificile.

"Centralul" arădean avea lacrimi în ochi. Nu din cauza prestaţiei sale. A făcut o altă partidă foarte bună, la fel cum au fost toate în Europa în acest sezon. Stoperul lui Liverpool i-a spus câteva cuvinte şi l-a îmbrăţişat.

Puţin mai târziu, la zona mixtă, reporterul televiziunii Fox Sports l-a întrebat ce s-a întâmplat. Şi Van Dijk i-a povestit.

Încă era emoţionat.

"Omul s-a concentrat la joc, apoi, la sfârşit, a cedat şi a început să plângă, pentru că mama lui a murit. I-am zis să fie puternic şi l-am felicitat pentru că a arbitrat foarte bine. E puţin, dar sper să-l ajute".

Gestul jucătorului batav a impresionat lumea întreagă, fiind apreciat şi de ziarişti, şi de fani, pe reţelele de socializare.

Mama lui Ovidiu Haţegan a decedat în spital, ieri, după o perioadă de suferinţă. Arbitrul în vârstă de 38 de ani a aflat teribila veste la pauză, după cum stabilise cu familia.

Dumnezeu să o odihnească!