Primul meci al noii ediţii a Ligii a 2 a a arătat o echipă Petrolul nesudată, haotică şi fără orizont. Au lipsit centrălile de pe margine către singurul vârf al Lupilor Galbeni- Arnăutu, situaţie în care nu prea ai cum să dai goluri.

Interesant modul în care a pregătit meciul, a lui Leo Grozavu, un antrenor care anunţa, în urmă cu doar câteva săptămâni,promovarea şi faptul că iubeşte jocul ofensiv, mai ales dacă spunem că Petrolul a reuşit performanţa de a nu avea nici măcar un şut clar pe poartă în primul meci acasă....Ca să fim cât de cât exacţi, au existat patru şuturi spre poartă ale petroliştilor şi încă vreo trei pase cu capul...

Dacă ne luăm după numărul de ocazii foarte clare ale celor de la Snagov (PATRU), jocul GROZAV de acasă a dus la câştigarea unui punct amărât, un debut "senzaţional" al unui antrenor al cărui targhet este promovarea în Liga 1.

Echipa Snagovului,  aşezată în sistemul 4,2,3,1, a demonstrat că are un vârf senzaţional- Robert Elek (jucătorul meciului din punctul nostru de vedere). Elek a reuşit să demonstreze atât faze ofensive, cât şi defensive,  reuşind mai multe faulturi tactice, decât fundaşii centrali ai Petrolului.

Ciudate sunt şi declaraţiile lui Leo Grozavu de după meci, care a spus că a fost "o etapă cu rezultate normale"... , în situaţia în care Pandurii au bătut la Bacău, Ripensia Timişoara, la Brăila, iar Farul Constanţa a făcut un senzaţional 4-1, cu o echipă adunată peste noapte (de remarcat Gabi Frâncu, un fundaş central, dat afară de la Petrolul, dar care a demonstrat că este foarte bun pentru Farul, chiar din primul meci.)

Rămâne o singură concluzie: Petrolul are jucători aduşi pe salarii foarte mari pentru Liga a 2 a, dar care au arătat eficienţă 0 (ZERO) încă din primul meci.

Dacă echipa va rămâne aşa, şansele de promovare în Liga 1 sunt aproape inexistente!


Petrolul Ploieşti – Sportul Snagov (0-0)

Stadion: „Ilie Oană”. Spectatori: circa 5000.

Petrolul Ploieşti: Tordai – Olaru, Plămadă (cpt) (68 Chindriş), Cazan, Ţigănaşu – Ghinga (cpt) – Ciocâlteu, Cruceru (62 Herea), Tudor Şaim (46 Grecu), N. Popescu – Arnăutu.Antrenor: Leo Grozavu.

Sportul Snagov: Iacob – Vlădoiu, Liocă, Ilie, Stancu – Bărbulescu (cpt) – Gîţ (68 Costache), Huiban, Borţoneanu, Hlistei (88 Buia) – Elek (74 Ion). Antrenor: Balint Laszlo.

Cartonaşe galbene: N. Popescu (20), Ciocâlteu (87, 89)/ Vlădoiu (20), Gîţ (21), Iacob (85)

Cartonaş roşu: Ciocâlteu (89)

Au arbitrat: George Robert Dumitru (Sf. Gheorghe) – Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Adrian Vornicu (Iaşi).

Observatori: Laurenţiu Vărgatu (Brăila) şi Mircea Bucur (Tg. Mureş).