Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a făcut un anunţ categoric, după apariţia focarelor de COVID-19 la Dinamo şi CFR Cluj, potrivit realitateasportiva.net

 

Recent, formaţia din Ştefan cel Mare a fost decimată de coronavirus, după ce a ajuns la 21 de cazuri, dintre care 18 jucători au fost infectaţi. De asemenea, campioana României are 15 cazuri, printre care se află şi Dan Petrescu.

 

Mai multe meciuri din Liga 1 au fost amânate din cauza cazurilor de COVID-19 (FCSB – CFR, Astra – Craiova şi CFR – Botoşani), însă Ministrul Sportului anunţă că se caută în continuare soluţii pentru ca actualul sezon să se încheie pe teren.

 

De asemenea, Ionuţ Stroe a tras un semnal de alarmă şi critică felul în care cluburile din România au gestionat situaţia în această perioadă dificilă.

 

”Trebuie să fixăm foarte bine cauzele şi problemele care au generat această situaţie. Nu mai vorbim de chestiuni izolate, accidente. Cluburile nu s-au protejat şi nu şi-au protejat jucătorii. S-a înţeles greşit relaxarea. Este neprofesionist să auzi situaţii în care jucătorii au ieşit în oraş şi modul în care nici conducătorii nu purtau măşti. Lucrurile păreau a fi în ordine.

 

Mă gândesc la nişte măsuri. Pot dispune cluburile măsuri care să stopeze ceea ce s-a pornit. Trebuie identificate cauzele. Trei meciuri sunt amânate, 3 suspendate, trebuie să lămurim lucrurile, siguranţa şi sănătatea sportivilor şi a tuturor trebuie pusă înainte.

 

Am discutat, am o comunicare destul de bună şi adresez chiar public rugămintea de a acţiona foarte ferm în răspuns cu cluburile. Anumite cluburi se ceartă pe puncte, amânarea unor meciuri, iar noi trebuie să protejăm sănătatea. Să se înţeleagă acest lucru. Am încercat tot timpul să ajutăm competiţia pentru a îşi desfăşura activitatea. Încheierea competiţiei nu este soluţia!” a declarat Ionuţ Stroe, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.