FC Petrolul se pregăteşte să ia startul în cursa promovării în primul eşalon, mâine, de la ora 15.30 urmând să susţină, pe “Ilie Oană”, primul joc oficial din cadrul ediţiei 2018-2019 a Ligii 2 Casa Pariurilor. “Lupii” vor primi vizita ilfovenilor de la Sportul Snagov, întâlnirea fiind prefaţată, într-o conferinţă de presă organizată, de către antrenorul Leo Grozavu, “căpitanul” Sebastian Ghinga şi tânărul jucător Robert Grecu.

Suntem conştienţi, cu toţii, de faptul că ne aşteaptă un campionat lung şi istovitor. Dar, în ceea ce mă priveşte, sunt convins că, la final, ne vom bucura cu toţii şi, desigur, nu iau în calcul decât promovarea pe prima scenă”, a fost mesajul, răspicat, pe care l-a transmis, în debutul conferinţei de presă, antrenorul Leo Grozavu.

Tehnicianul a vorbit, apoi, despre ceea ce s-a întâmplat în această vară, dar şi despre aşteptările pe care le are de la primul meci şi de la restul sezonului. „Am parcurs, până în momentul de faţă, o perioadă de şase săptămâni în care am reuşit să ne cunoaştem mai bine, eu şi jucătorii, şi să stabilim principiile după care vom lucra în continuare. Iar, legat de asta, nu pot să spun decât că sunt mulţumit despre modul în care toată lumea s-a angajat la această muncă”, a afirmat Leo Grozavu. „Orice început este greu, indiferent cu cine am fi jucat. Întâlnim o echipă a Snagovului care s-a întărit foarte mult în această vară, a adus jucători cu experienţă, care au evoluat şi în prima ligă, aşa încât, cu siguranţă, primul joc nu va fi deloc unul facil. Firesc, nu suntem la potenţial maxim, pentru că e începutul de campionat, meciurile amicale sunt una, oficialele alta, dar asta nu va fi o scuză în cazul în care nu vom începe cu dreptul. Şi eu şi jucătorii suntem conştienţi de responsabilitatea care apasă pe umerii noştri, va trebui să dăm totul pe teren şi sunt convins că, pe măsură ce vom înainte în campionat, ne vom apropia de ceea ce îmi doresc eu. Aş fi ipocrit să spun că nu am emoţii, dar sunt şi foarte încrezător. I-am simţit pe băieţi motivaţi, am muncit foarte bine şi sperăm ca, la sfârşit, să ne bucurăm cu toţii”, a completat antrenorul „galben-albaştrilor”.

Leo Grozavu a mai spus şi că lotul cu care Petrolul va aborda stagiunea următoare nu este, încă, definitivat, fiind deschis oricărei variante ce poate creşte nivelul grupului petroliştilor. „Sigur, ca orice antrenor, şi eu îmi doresc să lucrez cu jucători cât mai buni. Vom încerca, până la finalul perioadei de transferări, să aducem şi alţi fotbalişti, care să vină cu acea plus-valoare de care are nevoie lotul nostru. Nu spun că sunt nemulţumit de ceea ce avem la momentul actual, dar anumite compartimente, cum ar fi cel de atac, nu sunt dublate pe măsura la ceea ce îmi doresc, astfel încât să avem un parcurs cât mai liniştit. Dacă o să apară un jucător bun, pe orice post, şi dacă se va încadra, din punct de vedere sportiv şi financiar, în ceea ce ne propunem noi, atunci vom face toate eforturile să îl aducem”, a mai spus Leo Grozavu, cel care a avut şi un mesaj pentru suporterii „lupilor”. „Suporterii sunt un factor foarte important. Şi în declaraţiile mele anterioare am încercat să fac un apel către ei, pentru că este foarte important aportul lor. Ştim cu toţii, la Ploieşti tribuna este apropiată de echipă, şi îmi doresc să fie la fel şi în acest an. Sigur, şi prestaţia noastră este foarte importantă, iar dacă vom şti cum să-i aducem aprope de noi, atunci sunt convins că vor fi, cu adevărat, cel de-al „12”-lea jucător al Petrolului”, a încheiat antrenorul ploieştenilor.

Partida dintre FC Petrolul Ploieşti şi Sportul Snagov va începe la ora 15.30, iar biletele poti fi achiziţionate de la casa de bilete a stadionului „Ilie Oană”, deschisă sâmbătă până la startul întâlnirii.

Jocul va fi arbitrat de către o brigadă ce îl va avea la centru pe Robert Dumitru  (Sf. Gheorghe), cel care va fi secondat de Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Adrian Vornicu (Iaşi). Ca arbitru de rezervă a fost delegat Mariu Chiţu (Târgovişte), iar observatori vor fi Laurenţiu Vărgatu (Brăila, pentru arbitraj) şi Mircea Bucur (Tg. Mureş, pentru organizare).