Bucuria promovării Petrolului Ploieşti în Liga a 2 a dă naştere unei stări de tensiune în jurul echipei.

Surse apropiate conducerii clubului ne-au confirmat că un grup de oameni de afaceri din Ploieşti intenţionează să preia echipa de fotbal şi doresc să negocieze cu Veolia România cedarea echipei. În acest sens au avut loc mai multe întâlniri “la ceas de taină” pentru stabilirea unei strategii de preluare.

În acelaşi timp, se fac presiuni de către galeria Petrolului ca Veolia să plece de la echipă, lucru care s-a văzut în ultima perioadă (amintim doar de episodul banerelor vadalizate de pe stadionul Ilie Oană). Ultraşii sunt nemulţumiţi de lipsa de transparenţă şi de comunicarea cu Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România, pe care îl acuză că este “mână forte” şi au decis să facă orice pentru ca francezii să renunţe la finanţarea Lupilor Galbeni (orice însemnând inclusiv amenzi uriaşe atrase către club din cauza comportamentului lor din timpul meciurilor oficiale). Se pare că şi lipsa lui Mihailovici de la petrecerea organizată de club în cinstea promovării în liga a 2-a a fost “taxată” de către cei din anturajul echipei, fiind considerată o dovadă a rupturii existente între finanţator şi club.

Grupul de oameni de afaceri apare la timp pentru a acoperi lipsa de finanţare a clubului în situaţia în care Veolia decide să renunţe la susţinerea Lupilor Galbeni. Dacă este o simplă coincidenţă sau nu, rămâne de văzut în cel mai scurt timp.

Am solicitat un punct de vedere şi din partea grupului Veolia iar în momentul în care îl vom primi îl vom da publicităţii.

Deci? Alături de cine va merge Petrolul în Liga a 2 a?