Ora 18.15, sâmbătă, 26 mai 2018, arena Ilie Oană era slab populată. În aceeaşi zi, dar la ora 19.30, în tribune şi peluze urcaseră... 10.000 de petrolişti frenetici şi pătimaşi, pentru care nimic nu era mai important decât ceea ce avea să urmeze la locurile lor. Mai precis, scenografiile - premiere absolute la un meci de Liga a III-a! - din tot stadionul. Parcă nici meciul ce stătea să înceapă nu mai conta. Conta vizita la Ploieşti a celebrului Dumitru Munteanu, nea Mitică - triplu campion naţional cu Petrolul de altădată - fiind invitat şi adus de băieţii de la P1, pentru simbolica lovitură de începere a ultimului joc al Petrolului în campionatul Seriei a III-a a Ligii a III-a, cel cu SC Popeşti Leordeni.

Cum partida a început la fluierul unui arbitru de care toată asistenţa avea să fie mirată mai târziu că fusese delegat la un astfel de eveniment - arădeanul Alexandru Dan Gornic, care, în repriza secundă nici... nu ştia pe ce lume trăieşte -, s-a dat drumul la un grandios show ale cărui scenografii, 3 D la cele două peluze, vor rămâne nu numai imortalizate pe peliculă, ci şi în memoria celor prezenţi în arenă, dar şi în faţa micilor ecrane! Cum vor rămâne însă şi momentele în care, în mitanul secund, portarul Petrolului, Bolboaşă, a trebuit să se deplaseze şi să stea aproape de... centrul terenului, pentru a nu fi afectat de sumedenia de torţe aruncate din P1, care păreau a nu se mai termina! Asezonate cu fumul compact, apărut după stingerea torţelor albe şi roşii. Plăcut ochiului, dar periculos pentru cei din preajmă, başca riscul suspendării meciului, ulterior a două întreurperi de câte cel puţin patru minute, dacă nu şi mai bine, intrând în joc, aproape similar, şi Peluza Latină, spectacolul pirotehnic va avea cu siguranţă urmări în... Liga a II-a. A se citi amenzi de la jandarmerie şi de la FRF, posibil şi partide jucate cu porţile închise sau, mai rău, disputate pe un alt stadion, dintr-o altă localitate!



Noroc cu momentele de după ultimul fluier al mult prea depăşitului Gornic de Arad, cu Gabriel Bodescu - secretarul general adjunct al Federaţiei Române de Fotbal, cel care ratase dimineaţa, la Călăraşi, premierea câştigătoarei… Ligii a II-a, un 0-0 acolo al Dunării cu Chindia Târgovişte  împiedicând adjudecarea matematică a titlului de către trupa lui Dan Alexa - premiindu-i pe campionii Seriei a III-a din al treilea eşalon! La Ploieşti, Bodescu ştia însă că nu va avea emoţii de acelaşi gen, fiindcă Petrolul promovase şi matematic de câteva etape! Intrarea tuturor jucătorilor din lotul ediţiei 2017-2018 pe teren, cu tricourile albe de campioni primate de la FRF - câţíva purtându-şi copiii în braţe - îmbrăcate în locul celor de joc, şi drumul scurt parcurs până sub arcada învingătorilor, au mai făcut uitate momentele de… dragoste şi fum, parafrazând titlul unui celebru film american din 1961, “Vară şi fum”, momente produse de P1, aflată 99% pe gazon, atunci, de jur împrejurul suprafeţei destinate premierii.

În uralele fanilor, pe acordurile imnului şi, apoi, a unei muzici incofundabile, dupa primirea medaliilor, Claudiu Tudor a ridicat deasupra capului cupa! La ultimul său meci din carieră! Căpitanul ultimilor doi ani se mută de pe gazon fie pe bancă, fie în birou, oriunde urmând a fi la fel de util Petrolului!



Meciul? Chiar credeţi că a mai contat? Scorul? 2-0 pentru Popeşti Leoredeni, prin golurile lui Anghilini (minutul 21) şi Luca (74)! Tot pentru statisticieni, de la ultima partidă pe banca Petrolului a lui Romică Ciobanu, aveţi mai jos formaţiile, arbitrii, observatorii şi cartonaşele, fiind şi galbene, şi roşii, ca într-un fel de… şaorma cu de toate.

FC Petrolul: Bolboaşă - Antoche, Ichim, Olaru - Saim Tudor (69, Lambru), Claudiu Tudor (cpt), Chindriş, Velisar (84, Ţicu) - Nini Popescu, Arnăutu (59, Ciocâlteu), Păun. Antrenor: Romulus Ciobanu.

SC Popeşti Leordeni: M. Cotolan - Dumitru (cpt), Anghilini, Moldoveanu - Anghel, N. Cotolan, Viorel Dinu II, Zamfir (59, Mustaţă) - Lalciu (80, Magosmărtean), Dobre (90+5, Nica), Luca (84, Ciotoianu). Antrenor: Viorel Dinu I.

Arbitri: Alexandru Dan Gornic (Arad) – Andrei Ciuciu (Piteşti) şi Cristian Daniel Pătraşcu (Craiova).

Observatori: Aurel Ionescu (Bucureşti), pentru joc, şi Veress Lorant (Sfântu Gheorghe), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Moldoveanu (16), Ichim (23), N. Cotolan (37 şi 75), Lalciu (42), Antoche (50), Păun (51 şi 62), Chindriş (82), M. Cotolan (90+8).

Cartonaşe roşii: Păun (62), N. Cotolan (75).

Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu  - Răzvan Păsărică)