Când un campion care are lumea la picioare te îndeamnă să. citeşti, ca adolescent te vei întreba de două ori de ce, dar, cu siguranţă îi vei urma exemplu. Tenismenul Horia Tecău a venit la Ploieşti, împreună cu reprezentanţii editurii Curtea Veche, pentru a aduce o donaţie de carte Colegiului Jean Monnet.

A fost întâmpina cu căldură de copii, iar întâlnirea a fost una extrem de agrebilă.

Horia Tecău a venit la Ploieşti pentru a le  vorbi copiilor despre cele două mari pasiuni ale sale: sportul şi cititul. Iar acestea se pare că formează reţeta perfectă pentru o poveste de succes., care l-a propulsat pe  tenismenul constănţean în numărul 1 în clasamentul ATP la dublu!

Tecău le-a prezentat copiilor cele mai importante trei cărţi din viaţa sa şi i-a îndemnat să citească, pentru că lectura deschide orice uşă spre succes. Cărţile care l-au marcat pe Horia Tecău sunt Micul Prinţ, Pete Sampras- În mintea unui campion şi Eckhart Tole- Puterea prezentului.

Constănţeanul le-a povestit elevilor prezenţi când s-a îndrăgostit prima oară de tenis şi i-a îndemnat să pună şcoala pe primul plan, dar să facă şi sport.

Campionul de tenis a venit la Colegiul Jean Monnet pentru a deschide atelierele Narative, un proiect menit să îi apropie pe copii de bucuria lecturii.

Vă prezentăm câteva din răpunsurile lui Horia Tecău la întrebările elevilor de la Jean Monnet.