Turul de forţă al echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti, liderul Seriei a III-a din Liga a III-a, se încheie astăzi, în Vinerea Mare, odată cu disputarea celui de-al treilea meci oficial într-un interval de numai o săptămână. Meci care va debuta la ora 16.00 şi va fi preluat în direct, la televiziune,  pe Digisport 1 şi, pe internet, pe FCP TV (canalul de Youtube al www.sportonlineph.ro). Debutând vinerea trecută la Moreni, 2-0 în dauna Flacării, continuând cu confruntarea de acasă, de marţi, cu CS Tunari, scor: 1-0, seria se termină cu partida, tot de pe arena Ilie Oană, cu “satelitul” prim-divizionarei Concordia Chiajna. Mai precis, o grupare mai bine clasată, locul 5, înaintea acestei etape, decât... CS Tunari (7), pe care “lupii” au depăşit-o la limită, după emoţii serioase. Faptul că Petrolul nu se mai impune cu scoruri-fluvii îi nemulţumeşte pe unii dintre suporteri, care văd negru chiar şi unde este... alb-gri!

În partida disputată în săptămâna precedentă derbiului returului şi, în fapt, al campionatului, cel de la Alexandria, cu AFCM, antrenorul principal al trupei găzarilor, Romulus Ciobanu, este posibil să-şi facă unele calcule în privinţa primului “11”. Iar asta tocmai pentru a-şi menaja, din varii motive, unii dintre titulari. Este doar o părere, putând să nu se întâmple astfel, dacă dacă aşa va fi, atunci tehnicianul nu trebuie blamat. Evident, deoarece de duelul cu fosta sa echipă de până la finele anului trecut depinde... 99,99% viitorul Petrolului! Oricum, Romică Ciobanu are la dispoziţie un lot valoros şi poate astfel să facă modificări în echipa de bază fără să existe efecte negative, chiar dacă adversarul din runda cu numărul 19 este unul care trebuie tratat cu maximă seriozitate, în perspectiva apropiatului meci de “care pe care” din reşedinţa judeţului Teleorman.

Meciul de azi a fost încredinţat unei brigăzi de arbitri formate din centralul ilfovean Sorin Adrian Costreie (Buftea), cel care va fi asistat de doi argeşeni, Nicuşor Marin, din Suseni, şi Şerban State, din Curtea de Argeş. Observatorul acestora va fi Costel Băntescu, din capitala ţării, iar cel de joc - tizul constănţean Costel Petre.


Foto: www.liga2.ro