Pauza competiţională aproape interminabilă din iarnă, foamea de fotbal şi de Petrolul, deci, vremea frumoasă de afară şi ora acceptabilă pentru un meci au făcut ca aproape 6.000 de iubitori de galben şi albastru să vină duminică la arena Ilie Oană, pentru a se bucura de revederea cu favoriţii. Dar şi de un spectacol plăcut pe gazon. Cel puţin, aşa promisese, înainte de partidă, debutanul oficial de pe banca “lupilor”, Romulus Ciobanu. Cel care era sigur de victorie în dauna Sportingului Roşiorii de Vede, cea de-a treia formaţie domiciliată în judeţul în care a antrenat până către finele anului trecut, Teleorman, dar îşi dorea să vină numai ca o consecinţă a unei evoluţii care să fi încântat ochiul avizat al fanilor. Suporteri care, în tur, acuzaseră că nu au prea avut parte şi de show în iarbă.

Apropo de iarbă, aflaţi abia la al treilea joc din acest an pe una naturală - la “Ilie Oană” gospodarii de la CSM au pus la dispoziţie o suprafaţă de joc excelentă, după ce se întâmplase week-end-ul trecut, din punct de vedere al condiţiilor meteo -, “lupii” parcă au uitat cum este să joci pe un teren bun! Au dominat clar, e drept, tot meciul cu Roşiorii, însă nu au reuşit să şi învingă la un scor pe măsura diferenţei foarte mari de valoare dintre cele două efective.

Deşi au venit la Ploieşti cu un tehnician nou, Alexandru Gheorghe, care a ales să contracareze noua aşezare a Petrolului prin... acelaşi modul, 1-3-4-3, oaspeţii arenei Ilie Oană au arătat de ce au terminat turul pe poziţia a XII-a, luptând acum pentru evitarea retrogradării. Astfel încât, au băgat “autobaza” şi au făcut… cârcei aproape din startul confruntării, mizând pe Zeiţa Fortuna, ca şi pe cei mai buni doi echipieri ai lor, portarul-căpitan Răzsan Ştefan Buşcă şi fundaşul central transformat din... atacant, aşa cum era, odată, la FC Argeş, Dănuţ Ivănică. Au sperat să scape astfel cu puţine, cum se zice în jargonul fotbalistic, şi aşa s-a şi întâmplat! Norocul lor a fost prestaţia fadă, fără sare şi piper, a unei echipe care a numărat, la început de joc, nu mai puţin de şase foşti prim-divizionari, cărora li s-a mai alăturat încă unul, din minutul 74. Şi totuşi, a fost doar 1-0, la final, după un 0-0 atunci când s-a mers la cabine, pentru cele 15 minute de relaş!

Pe fondul acestui non-spectacol, până şi golul decisiv, reuşit de Jean Prunescu în minutul 49, a făcut ca asistenţa să se întrebe dacă mingea o fi trecut de linia porţii sau nu! Reluările video au arătat totuşi că nu degeaba asistentul timişorean Alexandru Filip a ridicat fanionul, pentru a-i semnala centralului Kovacs Szabolcs, fratele mai mic al mult mai cunoscutului Kovacs Istvan, că la a doua reluare cu capul a fundaşului petrolist balonul trecuse dincolo de linia porţii. Apoi, ratarea penaltiului obţinut de junele talentat Daniel Cîrjan, după o pasă de manual a lui Nini Popescu, două rezerve mult mai bune decât titularii pe care i-au susbstituit, i-a făcut pe simpatizanţii veniţi în număr destul de mare la stadion pentru un duel aprioric dezechilibrat din Liga a III-a să se întrebe dacă pauza forţată lungă a lui Claudiu Tudor l-a făcut să... uite cum se bat perfect fazele fixe!

Bref, un meci ce trebuie uitat repede şi făcut ceva să nu se mai repete. La Aninoasa, sâmbătă, 17 martie, în primul rând! Singura satisfacţie după acest meci, pentru petrolişti, a fost că au revenit în fruntea ierarhiei, refăcând ecartul de 3 puncte în faţa contracandidatei AFCM Alexandria, învingătoare la scor, 7-0, în faţa săracei Viitorul Domneşti.

FC PETROLUL: Bolboaşă - Prunescu, Ichim, Olaru - Saim Tudor, Chindriş (cpt), Andor (90+3, Lambru), Velisar - Ciocâlteu (68, Cîrjan), Arnăutu (74, Claudiu Tudor), Păun (59, Nini Popescu). Antrenor: Romulus Ciobanu.

SPORTING: Buşcă (cpt) - A.Voicu, Ivănică, Cristil - Cercel (63, Mohora), Ciubuc, Velică, Târnăcop (79, David) - Lăţea, Brânceanu, N. Voicu (90+2, Urâtu). Antrenor: Alexandru Gheorghe.

Arbitri: Kovacs Szabolcs (Carei) - Cosmin Bojan (Târgu Mureş) şi Alexandru Filip (Timişoara).

Observatori: Olivian Capră (Bucureşti), pentru joc, şi Edurad Dumitrescu (Piteşti), pentru arbitraj.

Cartonaşe galbene: Arnăutu (3), Cercel (6), Păun (35), Lăţea (37), Olaru (61), Chindriş (78), Mohora (88).


Foto: www.fcpetrolul.ro (www.sportpictures.eu, Răzvan Păsărică)