În urma deciziei Consiliului Local Ploieşti de a nu aproba sumele necesare desfăşurării activităţii sportive a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti, ca o consecinţă a avizelor nefavorabile date de Direcţia Economică şi Direcţia Juridică din cadrul Primăriei Ploieşti, conducerea clubului a luat decizia de a nu-şi asuma bugetul alocat, anunţă clubul sportiv într-un comunicat de presă.

Unul dintre motive este reprezentat de faptul că în primele trei luni ale anului 2017, cu acordul Direcţiei Economice a Primăriei Ploieşti, care a virat subvenţia necesară, s-au făcut plăţi în baza Legii 273/2006, Art. 40, privind finanţele publice, în procent de 1/12 din prevederile bugetului anului precedent, iar în bugetul aprobat acum nu se regăsesc sumele cheltuite în primul trimestru pentru activităţi sportive.

Totodată, în situaţia actuală, începând din această săptămână, sportivii clubului nu se vor mai prezenta la competiţiile oficiale, ceea ce va duce la excluderea din campionate, amenzi, interdicţia de înscriere în ediţiile viitoare de campionat şi pierderea sportivilor, care devin liberi de contract, mai anunţă reprezentanţii CSM Ploieşti