Sportiva slovacă Dominika Cibulkova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, a câştigat, duminică, la Singapore, Turneul Campioanelor, după ce a trecut în două seturi de liderul mondial, germana Angelique Kerber.

Cibulkova (27 ani), participantă în premieră la această competiţie de sfârşit de sezon în circuitul WTA, s-a impus după o oră şi 16 minute de joc în faţa lui Kerber, numărul unu mondial.

De menţionat că Angelique Kerber reuşise să o învingă în ultimele cinci meciuri directe pe Dominika Cibulkova, ultima oară în urmă cu o săptămână, la debutul în turneul de la Singapore (7-6, 2-6, 6-3).

Cele finaliste au făcut parte din aceeaşi grupă cu Simona Halep la actuala ediţie a Turneului Campioanelor, ambele învingând-o pe reprezentanta României. Pentru Cibulkova, ocupanta locului 8 WTA, care pierduse primele sale două jocuri din Grupa Roşie, victoria împotriva lui Halep i-a fost suficientă pentru calificarea în semifinale, unde a trecut apoi de poloneza Agnieszka Radwanska, deţinătoarea titlului.

La dublu, Turneul Campioanelor a fost câştigat de jucătoarele ruse Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina, care s-au impus cu 7-6 (7/5), 6-3 în finala cu perechea americano-cehă compusă din Bethanie Mattek-Sands şi Lucie Safarova.