Performanţă extraordinară pentru dansul sportiv românesc, de această dată la American Dance Sport Festival. Competiţia  a avut loc în zilele 8-9 octombrie, în Clarck Athletic Center, de la Universitatea Massachusetts din Boston.
Concursul a cuprins şi Campionatul Mondial de Seniori 1 Standard, precum şi Campionatul Mondial de Seniori 1 de 10 Dansuri.

Cel mai bun rezultat pentru România a fost cel al ploieştenilor Sorin Dumitru Simion-Florentina Constantinescu, cei doi reuşind clasarea pe a III-a treaptă a podiumului, trecându-şi în cont medaliile de bronz la Campionatul Mondial de Seniori 1 de 10 Dansuri.

La Campionatul Mondial de Seniori 1 Standard, România a fost reprezentată de perechile Sorin Dumitru Simion-Florentina Constantinescu şi Silviu Adrian Nedelcu-Nicoleta Nedelcu, ambele perechi evoluând până în semifinale, acolo unde au ocupat locul 7, respectiv 11.

România se întoarce de la Boston cu încă două medalii de bronz cucerite de perechea Paolo Campigotto-Alina Petre, care au participat la categoria Adult Standard Divizia de Profesionişti, rezultat ce le-a permis o ascensiune de trei locuri în clasamentul mondial de specialitate, de pe 18 pe locul 15.

WDSF World DanceSport Championships Senior I Ten Dance

1. Ruben Viciana Lopez & Eva Moya (ESP)
2. Michal Mladek & Sarka Hesova (CZE)
3. Simon Sorin Dumitru & Constantinescu Florentina (ROU)
4. Frederick Roesler & Janine Rusher (GER)
5. Salvatore Calio’ & Agata Maiorana (ITA)
6. Peter Psenak – Drahoslava Psenakova (SVK)