Federaţia Română de Handbal a stabilit, astăzi, componenţa celor două serii ale Diviziei A la handbal masculin, CSM Ploieşti, retrogradată încă o dată din Liga Naţională, fiind repartizată în Seria A. Cele 25 de formaţii au fost împărţite în două serii pe criterii geografice, Seria A urmând să aibă 12 echipe, iar Seria B – 13, scrie csmploiesti.ro.

Alături de CSM Ploieşti, din Seria A mai fac parte CS Ştiinţa Municipal Bacău, AHC Farul Constanţa, HC Buzău, CSM II Bucureşti, LPS Piatra Neamţ, AHC Dobrogea Sud Constanţa II, ACS Atletico Alexandria, CS Politehnica Iaşi, CSU Danubius Galaţi, CSU Târgovişte şi CSM Cimentul Bicaz.

Tragerea la sorţi a meciurilor va avea loc luni, 22 august, cu începere de la ora 11.30, în Sala de Consiliu a FRH. Campionatul va debuta pe 17 septembrie şi se va desfăşura în sistem tur-retur. Echipele clasate pe locul I în cele două serii vor promova în Liga Naţională, în timp ce ocupantele locurilor 2-3 vor merge la „baraj”.

Echipă cu două retrogradări la activ în trei ani, CSM Ploieşti nu este sigură de înscrierea în campionat. O parte din jucători şi-au depus memorii din cauza blocării salariilor, handbalul masculin fiind practic a doua secţie care recurge la metodă, după cea de handbal feminin. Asta deşi se află la coadă în bilanţul performanţelor pe secţii şi, raportat la acest aspect, este, probabil, structura care a consumat cei mai mulţi bani.