Banii pentru sportive şi antrenori sunt blocaţi de trei luni, iar handbalistele de la CSM Ploieşti au anunţat azi că vor depune memorii pentru rezilierea contractelor.

Sincopa din activitatea clubului ploieştean a intervenit în momentul în care modalitatea de plată prin PFA pusă în aplicare de conducerea CSM nu a mai fost recunoscută ca fiind legală de către direcţia economică din cadrul Primăriei Ploieşti. Deşi au fost solicitate puncte de vedere de la ANAF şi de la MTS, răspunsurile sunt abigue şi duc întreaga problemă într-o adevărată zonă crepusculară.

Indiferent a cui e vina, au de suferit sportivii. Secţia de handbal feminin - cea mai reprezentativă a clubului şi cea căreia îi revine şi cea mai mare felie din bugetul clubului -  fierbe.

7 dintre sportive – Mihaela Tivadar, Ramona Farcău, Marina Dmitrovic, Dragica Tatalovic, Ivana Bozovic, Andreea Chiricuţă şi Alexandra Caraşol – plus antrenorul Neven Hrupec au trimis o notificare pe adresa clubului prin care anunţă să urmează să-şi depună memorii mâine.

„Nu se mai putea continua aşa. Am tot aşteptat, ni s-a tot spus că se rezolvă miercuri, luni, miercuri, dar trebuia să facem acest pas. Am făcut aceste notificări, probabil vor urma şi celelalte fete în zilele următoare, şi mâine mergem să depunem memoriile la federaţie. Apoi, vom aştepta decizia comisiei şi vom merge fiecare pe drumul nostru, pentru că nu putem aştepta la nesfârşit. Bineînţeles, vom apela şi la instanţele civile pentru a ne recupera toţi banii de la club. Domnul primar ne-a cerut să aşteptăm până miercuri, probabil va veni astăzi la sală, că aşa a promis, dar cred că dacă se rezolva situaţia am fi aflat deja de ieri. Doamna Crăciunoiu, de la Primărie, am auzit că a spus că am pus presiune pe dânsa când am mers acolo ca să ne cerem drepturile. Deşi dânsa nu ne-a răspuns la nicio întrebare atunci. Ei bine, acum nu vom mai pune noi presiune, vor pune Federaţia Română de Handbal şi legea!”, a declarat Mihaela Tivadar, pentru site-ul oficial al clubului.