Noul Petrolul e copil încă, spune plastic preşedintele Cristi Vlad. Însă se află în grija unor petrolişti adevăraţi uniţi într-un singur scop: Această echipă născută acum trebuie să crească, să se facă mare!

Petrolul e al nostru, Şi eu sunt Petrolul,Toţi suntem Petrolul!

Este ideea de căpătâi a proiectului ambiţios care-şi propune nu doar să readucă Petrolul în Liga I, ci să şi refacă legăturile cu fotbalul prahovean şi cu toţi iubitorii acestui sport din judeţ.

Cristi Vlad a fost uns de două ori preşedinte al noului Petrolul: de suporteri şi de însuşi Mircea Dridea.

Nu e deloc uşor să începi de la “minus 3 la adevăr”, după cum s-a exprimat el, mai în glumă, mai în serios. Cei care se ocupă acum de soarta Petrolului lucrează zi lumină şi simt în spate povara speranţelor unui întreg oraş, unui întreg judeţ. Aşa şi trebuie! Drumul e lung, anevoios, dar la capătul lui va sta noul Petrolul, curat şi puternic!

 

Reporter: Cristi, dacă ar fi să sintetizăm totul într-o idée, ce trebuie să ştim despre noul Petrolul?

Cristi Vlad: Că este şi al meu şi al tău, este al tuturor! Şi eu sunt Petrolul, cu toţii suntem. Sloganul acesta “Şi eu sunt Petrolul” va fi tipărit pe cardurile de abonamente. Toată lumea trebuie să ştie că această echipă va fi curată, transparentă şi că va reprezenta ploieştenii, prahovenii şi fotbalul prahovean.

R: Toată lumea asociază imaginea lui Mircea Dridea, a ta, a lui Tavi Grigore şi a celorlaţi foşti jucători cu o garanţie pentru seriozitatea proiectului şi corectitudine.

Pentru mine este o mare onoare să fiu implicat în acest proiect, la propunerea suporterilor şi primind binecuvântarea lui Mircea Dridea. Mesajul de bază este că noul Petrolul va fi o echipă curată şi transparentă şi că noi, cei care ne ocupăm de acest proiect, suntem hotărâţi să facem totul pentru binele echipei.

R: Cum vezi derularea proiectului?

În primul rând, eu văd lucrurile în felul următor: lângă noi vor sta (n.r. – în organigrama clubului) numai ploieşteni, prahoveni, petrolişti. Oameni care sunt cu sufletul aproape de Petrolul. Este un model care, în trecut, şi-a dovedit valoarea şi sunt convins că o va face şi acum.

Suntem la început. Sutem ca un copil, dar acest copil va creşte. Lucrurile pe care le facem acum nu sunt raportate doar la sezonul care începe în Liga A Prahova, ci şi la Divizia C. Formăm un lot în perspectiva promovării, dar şi a viitoarei participări la nivelul superior.

R: Lotul este făcut?

Nu este bătut în cuie. Mai sunt jucători de la care aşteptăm răspuns. Cu cei mai mulţi însă, ne-am înţeles şi-i vom prezenta săptămâna viitoare.

R: Mulţi tineri?

Cred că noul Petrolul reprezintă o şansă mare pentru orice copil talentat din judeţ. Noi ne-am gândit la mai mulţi jucători de la centrul Petrolului şi vor putea face pasul la echipa mare. Vreau să fiu corect cu toată lumea, de aceea le-am spus unora dintre părinţi că nu le putem garanta locul în echipă. Există posibilitatea colaborării cu echipe din judeţ unde ei să poată juca 90 de minute. Mergem şi pe ideea jucătorilor tineri, dar, fireşte, nu putem periclita obiectivele, dacă se pune problema, în virtutea acestui principiu.

R: Una dintre întrebările puse insistent este legată de stadionul Ilie Oană.

Evident, este vital să ne desfăşurăm jocurile acasă pe stadionul Ilie Oană. Sper din tot sufletul să găsim înţelegere - şi sunt semnale că vom găsi – în identificarea unei soluţii pe care să ne-o permitem din punct de vedere financiar. Trebuie ţinut cont că vorbim despre Petrolul, că suntem uniţi şi că această echipă va reprezenta Ploieştiul. Suntem la momentul în care avem nevoie de orice ajutor şi orice ajutor este binevenit.

R: Consiliul Local tocmai a probat trecerea centrului de copii şi juniori la CSM Ploieşti.

Da, este soluţia care asigură practic aceşti copii. Ştiu că sunt probleme şi la CSM, dar nu sunt ireparabile. Eu nu iau locul nimănui acolo. De aici trebuie să putem selecta viitorii fotbalişti ai Petrolului. Care să crească să dea randament şi, la o eventuală vânzare, să aducă bani înapoi la CSM. Chiar aş vrea să fac un apel în acest sens către antrenorii de copii şi juniori din judeţ. Aici este cel mai greu şi trebuie să ne ocupăm de copii cu maximă seriozitate. Petrolul este şansa ideală ca ei să crească şi să facă pasul la fotbalul mare. Sistemul acela piramidal cu Petrolul în vârf despre care am mai vorbit nu se referă la liga a patra, ci de la Liga a III-a în sus!

R: Cum staţi cu banii?

Ca şi până acum, orice ajutor este binevenit. Mizăm pe sprijinul unor oameni de afaceri pentru salariile jucătorilor, mizăm şi pe fondurile pe care le vom obţine din vânzarea de bilete, sperăm sî strângem cât mai mulţi oameni de bine în jurul nostru. Este greu să începi de la zero, însă sunt convins că ne vom descurca.

R: Cum veţi proceda cu biletele?

Se vor ocupa cei de la Eventim, serviciul va fi externalizat ca şi până acum. Este soluţia ideală. Ne gândim la un preţ decent pentru bilete, poate 6 lei, acelaşi în toate sectoarele din tribună. Eu zic că ne putem baza pe o prezenţă consistentă în tribune.

                                                ***

Cristi Vlad vorbeşte cu mare pasiune depre noul Petrolul. Spre deosebire de alţi conducători, el simte galben-albastru. Simte intens şi presiunea exercitată involuntar de toţi cei care iubesc Petrolul. Nu doar încrederea dată de imaginea de mare impact a trio-ului Dridea-Grigore-Vlad e mare, ci şi aşteptările sunt mari. Nici nu puteau fi altfel!