CS Păuleşti este laureata sezonului în campionatul judeţean. Campioană, câştigătoare a Cupei României pe judeţ, gruparea antrenată de Iulius Mărgărit a meritat trofeele şi şi-a câştigat dreptul de a face pasul la nivel naţional.

Va da baraj de promovare împotriva unei echipe cu nume fistichiu, Euromania Dumbrăveni, din Vrancea. E o echipă despre care se zice că ar avea susţinere pentru Liga a III-a şi că şi-ar dori să promoveze. Mai mereu însă, Prahova a avut câştig de cauză în aceste dueluri inter-judeţ, pentru că, pur şi simplu, campionatul nostru e mai bun şi mult mai bine organizat ca altete. În 10 din ultimii 11 ani, echipele din Prahova ajunse la baraj au fost cele care au promovat. Preşedintele AJF Silviu Crângaşu a punctat acest aspect la conferinţa de presă de azi. Evident, nivelul competiţiei din care vii la baraj este esenţial.

Problema Păuleştiului n-ar fi nici lotul, nici dorinţa jucătorilor sau a stafului tehnic. Am văzut azi un antrenor care vorbeşte cu mare, mare pasiune despre echipa sa şi despre participarea în Liga a III-a.

Totul depinde de administraţia locală. Binevoitoare cu fotbalul până acum, ar fi păcat să nu facă un efort pentru a da Prahovei încă o echipă la nivelul Diviziei C îmtr-o perioadă în care judeţul nostru chiar are nevoie de asta. Pentru că, de unde aveam 5 chiar 6 echipe la acest nivel de nu mai încăpeau cronicile meciurilor în ziarele locale, am ajuns la una singură, Petrolistul Boldeşti.

Jucătorii şi staful tehnic de la Păuleşti speră o rectificare bugetară din partea Consiliului Local pentru asigurarea participării în Liga a III-a. Evident, în cazul în care CS Păuleşti câştigă barajul care se va disputa în două manşe. Prima, sâmbăta asta, de la ora 18.00, la Dumbrăveni, returul, la Păuleşti, sâmbăta viitoare, de la 17.30.

                                     ***

“Vor fi două jocuri tratate cu seriozitate, aşa cum am tratat fotbalul în general. Am avut tot timpul respect faţă de fotbal şi de jucători şi poate de aceea avem şi rezultate. Vrem să promovăm şi aşteptăm ca, după validarea Consiliului Local, să se ia în calcul o rectificare bugetară care să asigure finanţarea echipei în Liga a III-a”. – Vasile Vasile, preşedinte CS Păuleşti.

                                     ***

„Este un moment istoric pentru fotbalul din Păuleşti, unde am reuşit ca, după şapte ani de muncă împreună, să construim o echipă care să poată face performanţă. Avem un lot valoros, o echipă care joacă fotbal şi ar fi păcat să nu facem pasul spre eşalonul superior”. – Iulius Mărgărit, antrenor CS Păuleşti.