Payet i-a scos pe francezi cu şutul fenomenal din minutul 88. Pe români n-a avut cine. Cam asta a fost diferenţa dintre Franţa şi România aseară. Aşa că are dreptate Chiricheş când zice că echipa noastră s-a ridicat la nivelul Franţei. S-a ridicat până la nivelul scăzut pe care l-a arătat Franţa în meciul de debut, în care tocmai Griezmann nu a contat, iar Evra a făcut penaltiul din care egalase România.

Lucrul bun în a fi o echipă mică este că te poţi agăţa şi de o astfel de înfrângere. Franţa nu poate fi mulţumită cu jocul din deschidere, însă tricolorii pot pleca de la faptul că erau să facă remiză cu Franţa în abordarea jocurilor cu Elveţia şi cu Albania.

Cine ştie, poate vom reuşi. Măcar un egal cu una din astea două :)  

 

DECLARAŢII (Dolcesport):

 

Florin Andone:

"Din păcate până la urmă, am pierdut acest meci. În fotbal se mai întâmplă astfel de lucruri. Păcat. S-a alergat mult, echipa a fost cu inima pe teren şi nu avem ce reproşa nimănui. A fost un meci foarte greu, ştiam că va trebui să ne ajutăm, să ieşim la contraatac. E foarte greu să joci cu o asemenea echipă. Cred că egalul era un rezultat corect. Ştiam că va fi foarte greu, că vom avea nişte adversari cu nume foarte mari. Din păcate, s-a pierdut, ce să facem? Mergem cu gândul şi cu inima înainte, sperăm să câştigăm cu Elveţia.

 

Vlad Chiricheş:

"Am încercat să le facem faţă prin organizare, prin atitudine. Ne aşteptam ca echipa Franţei să domine jocul, dar am pregătit meciul foarte bine. Eu cred că ne-am ridicat la nivelul lor. Am încercat să fiu un exemplu prin atitudinea mea din teren în meciul cu Franţa.

 

Anghel Iordănescu:

"În primul rând, aş vrea să remarc faptul că am făcut o partidă bună. Am început jocul foarte bine, am avut o bună organizare, o bună disciplină tactică şi poate, dacă am fi reuşit să marcăm în primele minute, altul ar fi fost scorul final. Este greu, este dureros şi trist, să primeşti gol la acest nivel în minutul 89.

Vreau să le mulţumesc jucătorilor, pentru că au respectat planul tactic şi pentru determinarea din joc. Franţa este o echipă cu posesie, cu jucători de mare calitate, care oricând pot să provoace dezechilibru în momente unu la unu. Am primit un gol fabulos, care nu poate să vină decât de la un jucător de mare valoare. Oftez, pentru că este greu să-i determin pe jucători să ridice capul din pamânt, sunt foarte trişti în vestiar. Cred că va trebui să refacem jucătorii din punct de vedere fizic şi apoi să-i montăm mental. Ne aşteaptă două jocuri extrem de importante pentru soarta calificarii. Noi sperăm să avem aceeaşi abordare la meciul cu Elveţia.

Nu pot să comentez primul gol primit şi nici nu vreau. Înţeleg că Ciprian reclamă fault clar şi din acest punct de vedere îl cred pe el! Vreau să le mulţumesc şi suporterilor, au fost fantastici, au ajutat enorm echipa.

 

Cristian Săpunaru:

Nu cred că meritam să pierdem în această seară, nu meritam să luăm acel gol. Lumea se aştepta să ne facem de râs, n-a fost aşa. A fost un meci plăcut publicului, regretăm că n-am scos măcar un punct din primul meci. Am jucat contra unor jucători valoroşi, Franţa este favorită la câştigărea trofeului. Ne zgâriem pe ochi că am luat gol în minutul 89. O să ne luptăm pentru fiecare punct şi sper să ne calificăm

 

Ciprian Tătăruşanu:

"Am demonstrat că suntem la nivelul lor. Am avut ocazii mai mari. Printr-o greşeală a arbitrului şi un şut de excepţie, au obţinut victoria. Ne dă încredere acest rezultat atâta timp cât am fost egalii Franţei. Cred că meritam să mai marcăm la ce ocazii am avut. A fost puţină tensiune, a fost meciul de deschidere şi toţi ochii erau pe acest meci. A fost un şut imparabil al lui Payet. Din păcate pentru noi s-a întâmplat în ultimele minute.

 

Nicolae Stanciu:

"A fost un meci destul de greu, a fost şi meciul de deschidere, am jucat la Franţa acasă şi a trebuit să facem un efort mare. Am avut ocazii foarte, foarte mari şi cu puţin noroc puteam să obţinem un egal. Acum, cred că toată lumea este dezamăgită că am luat gol în minutul 90, dar după ce vom analiza meciul ne vom gândi la partida cu Elveţia. Franţa nu era imposibil de bătut, am jucat foarte bine, am blocat spaţiile. Dacă am fi înscris în primele minute, poate că altfel era deznodământul. Cred că românii ar trebui să fie mândri de noi, chiar dacă ne-a scăpat egalul în ultimele minute.

 

Bogdan Stancu:

"Ştiam că întâlnim o echipă foarte bună, jucători de clasă. Ştiam că o să-şi creeze ocazii, dar şi noi ne-am creat şi e păcat că n-am obţinut un egal. Eu cred că nu s-a văzut diferenţa de valoare pe teren. Mai sunt două jocuri de disputat, încă nu s-a pierdut calificarea. 80.000 de suporteri în tribune, ce poate să te motiveze mai mult? Trebuie să ridicăm capul sus şi dacă vom intra cu aceeaşi atitudine şi determinare ca azi, cred că vom face rezultate bune".