Fiecare club care are jucători în loturile echipelor naţionale prezente la turneul final al Campionatului European din Franţa va primi o sumă fixă pe zi pentru perioada în care angajaţii săi se vor afla în cantonament, scrie MEDIAFAX.

Suma stabilită de forul european pentru fiecare jucător este de Calculul banilor se face luând în considerare o perioadă care începe cu două săptămâni înainte de începerea Euro 2016, pe 10 iunie, şi se termină la o zi după ieşirea fotbalistului din competiţie. Astfel, la un calcul simplu, cluburile din Liga 1 au asigurate în acest moment suma totală de 1.252.800 de euro pentru cei 9 jucători aflaţi în lotul de 23.

Practic, în acest moment, perioada de bonusare asigurată este de 24 de zile: 14 înainte de începutul Euro, plus 10 zile de la primul la ziua de după ultimul meci din grupa A jucat de naţionala României. Prezenţa fiecărui jucător este recompensată astfel cu 139.200 de euro, dar suma va creşte dacă România se califică din faza grupelor.

FCSB  beneficiază de cei mai mulţi bani. Are patru jucători în lot, Pintilii, Stanciu, Chipciu şi Adrian Popa. Dacă înmulţim 4 cu 5.800 de euro pe zi şi cu 24 de zile rezultă suma de 556.800 de euro.

Astra, cu Lung, Găman şi Alibec, va beneficia de 417.600 de euro. Dinamo va lua bani doar pentru prezenţa în lot a lui Steliano Filip, 139.200 de euro, iar Pandurii va beneficia de aceeaşi sumă pentru că îl are în lot pe Cristian Săpunaru.

Prezenţa României la Euro 2016 va aduce, însă, o sumă importantă şi în bugetul bulgarilor de la Ludogoreţ. Cu trei români în lot, Moţi, Prepeliţă şi Keşeru, vecinii de la sud de Dunăre vor primi aceeaşi sumă ca şi Astra, 417.600 de euro.

Cluburile cu cei mai mulţi fotbalişti în loturile participantelor la Euro 2016 sunt Tottenham şi Juventus (câte 11 internaţionali), urmate de Manchester United, Bayern Munchen şi Liverpool (câte 10 internaţionali).

Mediafax