O delegaţie a jucătorilor petrolişti a fost în audienţă la şeful LPF în problema salariilor restante.

Evident, fotbaliştii s-au plâns de faptul că, pe 2016, au primit ultima dată bani în luna februarie. Foarte interesant însă, discuţiile au vizat şi modalităţi îmbunătăţire a condiţiei jucătorului de fotbal.

Petroliştii au venit cu propunerea ca Liga Profesionistă de Fotbal să poată contola banii din drepturile de televizare, în sensul în care sumele să fie folosite, în primul rând, pentru plata salariilor. Şeful LPF Gino Iorgulescu a promis că se va gândi la un cadru legal care să permită acest lucru.

Ideea nu e chiar nouă, fiind prezentată şi în alte variante. De exemplu, la momentul în care criza din fotbal era doar la început, Lucian Rădulescu – pe vremea aceea candidat la funcţia de membru în comitetul executiv al FRF- venea cu propunerea ca echipele să fie obligate să prezinte garanţii înaintea începerii campionatului.

În orice caz, aşa nu se mai poate, iar şefii fotbalului trebuie să gândească o strategie aplicabilă imediat.

Totodată, conform unor surse din cadrul clubului, jucătorii s-ar fi înţeles să facă un efort pe acest final de campionat pentru evitarea retrogradării. Mai ales că, astfel, au şanse mai mari să-şi recuperze banii.