Întâlnind o echipă dezmembrată a Craiovei, Petrolul a jucat aşa cum ar fi trebuit să facă de la început, atunci când erau şanse de evitare a retrogradării. Prima repriză a fost controlată de galben-albaştri. Evident, dominarea asta cvasi-totală nu a fost suficientă pentru înscrierea unui gol, deşi Petrolul a adunat şuturi pe poarta lui Straton cât pentru multe dintre meciurile din 2016. Degeaba construieşti dacă ultima execuţie dărâmă totul.

Paolucci trebuie că ştie cel mai bine. A scos penalty, a bătut prost, a apărat Straton, cu câteva minute înainte de pauză. Ar fi fost mai bine ca italianul să-l lase pe Gavrilă să execute, să dea înpoi în faţa atitudinii hotărâte a dinamovistului. Poate aşa, lupii ar fi intrat în avantaj la vestiare. Ar fi fost ceva, nu?

A fost, până la urmă! Petrolul a început curajos şi repriza secundă. Era obligatoriu, din moment ce oaspeţii au rămas în 10, la faza penaltiului, Kay fiind eliminat pentru al doilea galben. În minutul 51, ploieştenii au reuşit să deschidă scorul. Nu singuri, ci cu mare ajutor din partea oltenilor: o dată Straton a greşit flagrant deviind la Astafei, a doua oară, nici el, nici Băluţă n-au reuşit să oprească şutul trimis de petrolist, mingea trecând practic “prin” amândoi jucătorii Craiovei.

A fost bine şi aşa. Trăgând linie, nici jocul Petrolului n-a fost rău, cu specificaţia că oltenii s-au prezentat neaşteptat de modest, şi că ploieştenii puteau rezolva mai uşor meciul.

În orice caz, victoria a adus mare bucurie şi în tribune şi în echipa lui Jerry Gane. Şi jucătorii, şi tehnicianul au fost aplaudaţi de suporteri ca în vremurile bune.

Retrogradarea iminentă a fost uitată pentru câteva momente, iar semnalul din tribune este cât se poate de clar: orice ar fi, orice s-ar întâmpla, Petrolul va continua!

 

Petrolul – CSU Craiova 1-0 (0-0)

Marcator: Astafei (51)

Petrolul: Cobrea – Beţa, Mişelăricu, Benga, Begeorgi (78 Mareş) – Gavrilă, Ziani, Stana, Astafei – Zoubir (90+2 Guerriero)– Paolucci (61 Markos).

Craiova: Straton – Popov, Acka, Kay, Vătăjelu – Henrique, Zlatinski, Băluţă (82 Herghelegiu)– Ivan, Măzărache (46 Achim), Rocha (88 Petre).

Arbitri: Adrian Comănescu – Iulian Radu, Gero Szabo. Obs: Zoltan Szeekely, Imilian Şerbănică.