După ce a garantat pentru jucătorii veniţi în iarnă, antrenorul Petrolului a spus, aseară, că îşi asumă întreaga vină pentru cele cinci eşecuri, refuzând să comenteze în vreun fel greşelile, atitudinea şi, până la urmă, vina pe care o au şi cei care intră pe teren.

De fapt, vina se împarte la toate nivelurile la care funcţionează Petrolul. Pentru Schumacher însă, pare o chestiune de onoare această asumare a eşecului. Este de apreciat, până la un moment dat. Mai încolo trebuie să discutăm despre soluţii. Chiar dacă s-au cam dus şansele de evitare a retrogradării, Petrolul mai are de făcut baremul de puncte şi este datoare cu multe meciuri care să semene cu repriza a doua a celui cu CSMS Iaşi.

Pe lângă datoriile financiare uriaşe pe care clubul le are, echipa este datoare şi suporterilor care au strigat demisia, dar au şi scandat numele Petrolului când au simţit că jocul începe să meargă şi au avut puterea să aplaude atunci când fotbaliştilor le-a mai ieşit câte ceva.

Măcar datoria asta s-o plătească!  

"Îmi asum răspunderea pentru tot ce s-a întâmplat în ultimele 5 etape. Am văzut că foarte multă lume e împotriva noastră, împotriva mea. E normal ca toată lumea să ceară demisia antrenorului. Eu felicit jucătorii pentru repriza a doua, au dat dovadă de atitudine. Vom vedea ce se va întâmpla în următoarele zile şi vom vedea care e soluţia bună pentru ca Petrolul Ploieşti să câştige puncte. Suporterii sunt absolut îndreptăţiţi pentru ce gândesc, pentru că Petrolul n-a câştigat puncte. Doar eu sunt de vină pentru ceea ce s-a întâmplat. La pauză am riscat, mi-am asumat tot, dar m-am gândit că e o şansă foarte mare pentru noi. Am marcat, am avut ocazii. În prima repriză am avut un gol valabil" , a spus antrenorul Petrolului.