CSM Ploieşti a fost zdrobită de campioana Minaur Baia Mare, echipă care, nici pe departe, nu mai are forţa de anul trecut şi acum se află în cea de-a doua jumătate a clasamentului, la fel ca echipa ploieşteană.

A fost însă suficient de puternică să măture pe jos cu gruparea ploieşteană, să spele şi apoi să şteargă parchetul cu ea, învingând la diferenţă de 11 goluri, 34-23, 17-11, la pauză.

În minutul 6, era deja 5-1 pentru Minaur. De fapt, gazdele au găsit tot timpul soluţii în atac şi, până în minutul 17, s-a făcut 11-4!

Repriza a doua a început de la 17-11, dar a continuat parcursul dezstruos al ploieştenilor. Ba chiar l-a accelerat, jocul încheindu-se cu o victorie clară a grupării din Baia Mare.

CSM-ul rămâne poziţia a 12-a a clasamentului Ligii Naţionale. Următorul meci se dispută duminică, în Sala „Olimpia”, cu CSM Focşani (ora 18.00), la fel de important în perspectiva luptei din play-out.

CSM Ploieşti se află pe antepenultimul loc în Liga Naţională, cu 13 puncte. Sub noi e CSM Focşani, cu 6 puncte.

Foto: Deak Laszlo

HCM Minaur Baia Mare - CSM Ploieşti 34-23 (17-11)

Sala: „Lascăr Pană”. Spectatori: 800.

HCM Minaur: Simulescu - B. Mihai (3 goluri), Sadoveac (4), Sabou (6), Buşecan (2), A. Cristescu (3), Bera (9, 3 din „7 metri”). A mai jucat: Vilovski (7 goluri). Antrenor: Petru Pop.

CSM Ploieşti: Szopka - Tărîţă, Capotă (1 gol), Al. Farcaş (4 goluri), Zamfir, Dediu (2), Stăncioiu (1). Au mai evoluat: Antonaru, D. Rotaru - Turcu (8 goluri, 4 din „7 metri”), Botezatu (6), Hoinaru, Hodorogea (1). Director tehnic: Ion Nicolae. Antrenor principal: Dragoş Dobrescu.

Arbitri: Marius Pintea (Cluj) şi Marcel Sas (Bihor).

Observator FRH: Gheorghe Năsturel (Caraş Severin)

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 3/0 ratate - 5/1 ratată (Al. Farcaş).

Eliminări „2 minute”: 4 (Sabou - 2, Buşecan, B. Mihai) - 6 (Capotă - 3, Botezatu, Al. Farcaş - 2).

Eliminare: Capotă (minutul 25).

Sursa: csmploiesti.ro