Petrolul nu se află nicidecum în faţa unei noi ere, aşa cum –neinspirat – a spus Schumacher într-un interviu dat la Digi. De fapt, Petrolul se luptă să supravieţuiască ăsteia pe care o traversează acum, care a început sub semnul insolvenţei şi care poate duce în liga secundă, dacă nu chiar mai rău.

Niciunul dintre cei care vin în iarna asta la Petrolul, oficial sau jucător, nu este şi nici nu îl aşteaptă nimeni ca pe un mântuitor.

Nu. Fanii Petrolului aşteaptă o trupă de muncitori calificaţi în ale fotbalului care să repare ce s-a stricat pe timpul unui an întreg.

Peste câteva zile, managerul Marius Nicolae şi antrenorul Constantin Schumacher, jucătorii care vor rămâne şi cei care vor fi aduşi de ei vor începe treaba.

Obiectivul Petroluui este, în acest moment, locul 12, adică participarea la barajul pentru menţinerea în prima ligă.

Într-o discuţie telefonică, l-am întrebat pe Mario dacă nu se teme de Voluntari şi Chiajna şi de schimbările care pot interveni acolo pe parcursul iernii. Răspunsul a fost următorul: “Mă tem de un singur lucru. Că sunt echipe finanţate de primării şi le vin banii la timp!”

Într-un fotbal în care criza a făcut ca aproape nimeni să nu aibă banii la zi, lipsa restanţelor financiare către jucători să valorează cât nişte prime  la fiecare meci!

De aceea, după “La mulţi ani”, îi doresc Petrolului să aibă parte de mai mulţi bani în 2016 care să nu fie aruncaţi pe transferuri gen Lemnaru, Rusu, Tudose, etc.

Bine ar fi ca banii ăia şi mai mulţi să vină la vară, după ce lupii se vor salva de la retrogradare. Există (din nou) zvonuri în acest sens.

Până atunci, puncte! Cât mai multe puncte pentru a depăşi Chiajna şi Voluntari!