Calificaţi la EURO 2016, tricolorii încep pregătirea pentru turneul final cu un meci de foc. Astăzi, de la 21:45, la Bologna, naţionala României întâlneşte una dintre cele mai puternice echipe din lume: Italia. Jucătorii lui Anghel Iordănescu nu se sperie însă de jucătorii Squadrei Azzura şi le promit fanilor o victorie de moral.

În amicalul cu Italia, tricolorii vor folosi tricouri speciale, în memoria victimelor tragediei din Colectiv. Numele tuturor victimelor au fost inscripiţionate pe numerele de pe tricourile de joc.

România va fi susţintă de circa 4000 de fani.

România nu a mai învins Italia din 1989, iar ultimele două meciuri dintre cele două naţionale s-au terminat la egalitate, 1-1. Naţionala lui Conte a pierdut un amical vinerea trecută, 1-3 cu Belgia.  

14 este locul ocupat de România în clasamentul FIFA. Italia se află pe 13.

Anghel Iordănescu s-a decis în privinţa echipei de start pentru amicalul de gală cu Italia, de la Bologna. Selecţionerul "tricolorilor" va trrimite pe teren o formulă cu Tătăruşanu în poartă, Săpunaru, Chiricheş, Grigore şi Raţ în apărare, Hoban şi Pintilii în faţa fundaşilor, în timp ce Torje, Budescu şi Stancu îl vor susţine în ofensivă pe Keşeru.

Principala noutate o reprezintă titularizarea lui Săpunaru pe postul de fundaş dreapta, prima cu Iordănescu la cârma naţionalei.

Ultima întâlnire dintre cele două reprezentative datează din 2010, când, tot pe 17 noiembrie, la Klagenfurt, într-un amical, cele două echipe au remizat, scor 1-1. România şi Italia s-au întâlnit şi la ultima prezenţă a ”tricolorilor” la Campionatul European. Pe 13 iunie 2008, la Zurich, scorul a fost tot egal, 1-1. Goluri marcate de Adrian Mutu, respectiv Christian Panucci. 

Meciul este transmis live de PROTV, începând cu ora 21.45