Au mai trecut un antrenor, o etapă, o înfrângere. Petrolul a luat bătaie şi de la CSMS Iaşi. Acasă. La primul meci cu Stoichiţă. Aşadar, problema echipei ploieştene nu e neapărat antrenorul. Schimbarea şefului băncii tehnice nu a adus mai nimic.

A mai trecut un adversar pe gazonul stadionului Ilie Oană şi lupilor nu le-a rămas nimic. Nici măcar un punct, deşi o remiză ar fi fost nemeritată, după felul în care Petrolul şi Iaşiul au jucat în repriza secundă: nimic împotriva unei posesii zdrobitoare a ieşenilor care au tot dus mingea spre poartă până când a intrat.

Meciul s-a rupt după minutul 60. Stoichiţă a dat vina pe condiţia fizică a jucătorilor, torpilându-l practic, la conferinţa de presă, pe preparatorul Alvarez. Aşa o fi fost, dar şi schimbarea lui Marinescu a tăiat practic orice legătură între atacanţi şi ceilalţi. Să rămâi cu Bucşa şi cu Tudose mijlocaşi centrali, nu e de mirare că nu mai ajunge mingea la atacanţi. Mai ales când unul dintre ei, Tudose, a dat cam toate mingile la adversar!

Ajungem iarăşi la problema formării lotului şi aici Stoichiţă are dreptate. Dacă Marinescu nu mai poate, pe cine să pui în locul lui? N-ai. Singurul care ar fi permis menţinerea jocului la mijloc ar fi fost Zoubir. El n-a jucat însă din cauză că a fost suspendat. Poate ar fi fost însă mai bine ca ploieşteanul să stea pe teren şi să asigure, aşa cum poate, acea legătură vitală.  

În fine... Petrolul a mai pierdut un meci şi va mai pierde multe în actuala formulă. Singura soluţie este schimbarea, nu a antrenorului, ci a lotului.

FC Petrolul Ploieşti – CSMS Iaşi 1-2 (1-1)

Marcatori: Benga (13)/V. Gheorghe (5), Frăsinescu (87).

FC Petrolul: Pecanha – Velasco (40 Chiriţă), Benga, Genev, Faug-Porret – Tudose, Bucşa – Nepomuceno, Marinescu (cpt) (55 Tamuz), Varga – Moussa (72 Milinceanu). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

CSMS Iaşi: Grahovac – Ţigănaşu (46 Bădic), Frăsinescu, Mihalache, Voicu (cpt) – Viveiros, Mitic, A. Enescu (86 Grigorie), Bole – V. Gheorghe (89 Al. Creţu) – Golubovic. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Moussa/Mitic, A. Enescu.

Au arbitrat: Horaţiu Feşnic (Cluj) – Miklos Nagy (Cluj) şi Florin Păunescu (Rm. Vâlcea).

Arbitru de rezervă: Marcel Bârsan (Bucureşti).

Observatori: Ioan Costin Toma (Piatra Neamţ) şi Romulus Chihaia (Bucureşti).

Foto: sportpictures.eu