Portarul lupilor a acordat un interviu spumos televiziunii Dolcesport. Pecanha vrea să facă şcoala de antrenori în România şi să urmeze paşii fireşti în obţinerea licenţei, spre deosebire de fecesistul Rădoi.

Ideea e că Pecanha nu a păcălit niciodată fotbalul şi nu va renunţa la acest principiu. El are deja licenţa B.

“Când am început primul curs nici măcar nu voiam. A fost un prieten, Emerson, care evolua cu mine la Maritimo, şi care m-a ambiţionat şi mi-a zis să mergem că o să fie bine. Am fost. Şi după prima lecţie nici nu am mai vrut să aud de altceva.

Am încercat acum ceva timp să mă înscriu şi la Federaţia Română, dar am fost lăsat pe dinafară, dar încă nu am renunţat. Eu încerc să mă pregătesc ca să am toate diplomele, iar când mă voi lăsa de jucat şi să pot începe direct munca la o echipă, să pot ieşi până la marginea terenului, să pot sta pe bancă, să pot ieşi la margine să le dau indicaţii jucătorilor mei exact aşa cum spune la carte. Prefer ca echipa mea să ţină mingea, decât să fugă după ea. Stilul meu cred că poate fi mai mult pe 4-3-3. Nu sunt de acord cu jocul pe contraatac mereu, sau cu joc direct între apărare şi atac, nu prea sunt de acord cu asta. Prefer un joc de pase, o circulaţie a mingii cu calitate”, a declarat portarul lupilor.