Petrolul a luat gol de la Craiova în minutul 2, la primul contraatac al oaspeţilor. Ivan a fugit cu mingea peste 60 de metri şi, pe distanţa asta aşa de lungă, nimeni nu i-a luat mingea, nimeni nu l-a pus jos măcar, aşa cum se face când faza se anunţă promiţătoare pentru adversar. Petrolul are puţini jucători care chiar să ştie ce şi cum, pe când clona Craiovei are destui. Este o stare de fapt, aceea că CS U Craiova este acum mai echipă decât Petrolul, joacă un fotbal mai legat, mai agresiv.

Aşa se face că, în prima repriză, lupii au avut o singură ocazie, la şutul lui Nepomuceno din lovitură liberă, în timp ce Craiova a înscris chiar în debut şi a rămas tot timpul periculoasă.

Ca în multe dintre jocurile precedente, problema Petrolului nu e că nu vrea, ci că nu prea poate. Şi, după atâtea jocuri dezamăgitoare, înclini să crezi că blocajul despre care se vorbeşte este mai mult un mit. Va veni vremea când galben-albaştrii vor câştiga un meci, dar asta nu înseamnă neapărat că vor începe să lege victorii. S-a mai întâmplat o dată: meciul cu Botoşani.

Toate schimbările făcute de Sebi Tudor au fost efectuate pentru faza ofensivă. Farina a intrat încă din prima repriză, apoi Tamuz a fost pus, din minutul 64, lângă Moussa, în atac. În ultimul sfert de oră, ploieştenii au jucat cu trei fundaşi centrali, după ce Beţa i-a lăsat locul lui Varga.  Cea mai mare ocazie a reprizei secunde a fost consemnată în minutul 87, când centrarea lui Zoubir a fost trimisă de Farina, cu capul, de puţin pe lângă bara din dreapta lui Bălgrădean. Nici măcar egal şi playoff-ul pe care lupii l-au scos la înaintare în planul de reorganizare este, în acest moment, o glumă.

Petrolul – CS U Craiova 0-1 (0-1)

Marcatori: Ivan (2)

Petrolul: Pecanha – Beţa (76 Varga) , Benga, Genev, Porret – Marinescu, Bucşa – Peteleu (41 Farina), Zoubir, Nepomuceno (64 Tamuz) – Moussa. Antrenor: Eusebiu Tudor.  

CS U Craiova: Bălgrădean – Achim, Popov, Silveira (51 Acka), Vătăjelu – Ivan (60 Băluţă), Mateiu, Zlatinski, Rocha – Curelea (84 Hergheligiu), Bawab. Antrenor: Emil Săndoi.

Arbitri: Marcel Bârsan (Bucureşti) – Paul Păunescu (Vâlcea), Vlad Bârleanu (Bucureşti), Obs: Mihai Stancu (B), Ştevan Constantin (B).