Jucătorul formaţiei Concordia Chiajna, Adrian Cristea, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu interzicerea oricăror activităţi legate de fotbal până la respectarea deciziei TAS privind renunţarea la toate procesele cu fostul său club, FCSB.

Surse din cadrul FRF au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Adrian Cristea nu va putea juca şi nu va putea îndeplini nicio altă funcţie în nicio competiţie fotbalistică până la respectarea deciziei TAS.

"În temeiul art. 57.8, coroborat cu art. 74.4 si 85, alin.3, lit.a din Statutul FRF, jucătorul Cristea Adrian este sancţionat cu măsură interzicerii oricăror activităţi legate de fotbal până la executarea integrală a obligaţiei stabilite prin decizia TAS pronunţată în Dosarul CAS 2014/a/3616", se menţionează în soluţia comisiei publicată, miercuri, pe site-ul oficial al LPF.

Mijlocaşul Adrian Cristea a evoluat pentru FCSB în prima jumătate a sezonului 2013-2014. Clubul finanţat de Gigi Becali a renunţat la serviciile fotbalistului în ianuarie 2014, dar cele două părţi nu au ajuns atunci la un acord privind termenii rezilierii contractului. Cristea s-a adresat comisiilor jurisdicţionale ale FRF, iar la 11 aprilie 2014 Comisia de Recurs a obligat FC Steaua la plata sumei de 120.000 de euro către fostul său jucător reprezentând restanţe salariale şi bonusuri. Cazul a ajuns ulterior la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. La TAS, cele două părţi au ajuns la o înţelegere, Adrian Cristea asumându-şi renunţarea la toate procesele deschise împotriva FCSB. Fotbalistul nu a îndeplinit această condiţie, un dosar deschis de el împotriva FCSB aflându-se în continuare pe rolul unei instanţe civile din România.

Prin urmare, FCSB a sesizat Comisia de Disciplină a FRF pentru nerespectarea deciziei TAS de către Adrian Cristea.

Fotbalistul în vârstă de 31 de ani activează din 8 septembrie 2014 la formaţia Concordia Chiajna. În urma sancţiunii Comisiei de Disciplină, Cristea nu va mai putea evolua pentru echipa ilfoveană începând cu partida de pe teren propriu cu Petrolul Ploieşti, programată, vineri, în cadrul etapei a IV-a a Ligii I.