Confruntat cu o plecare masivă a jucătorilor din lot, clubul FC PETROLUL PLOIEŞTI a fost extrem de activ pe piaţa transferurilor. Noii jucători aduşi în lot sunt necunoscuţi pentru suporterii galben-albaştri, astfel încât vom încerca o scurtă prezentare a unora dintre ei.

 Altama (Oţelul): născut la 23 iulie 1990, la Lille, Franţa, Sanaa Altama este un mijlocaş defensiv de 1,75 m. În cariera sa a jucat la echipele : Lille ( echipa a doua ), Dijon, Mouscron-Péruwelz şi Oţelul Galaţi. În vârstă de 24 de ani, Sanaa Altama este un jucător de picior drept şi este cotat pe transfermarkt la 200.000 de euro ;

Faug-Porret (Botoşani) – născut la 4 februarie 1987 în Chambery, Franţa, este în vârstă de 28 de ani. Cu o înălţime de 1,83 m este un jucător de picior stâng şi  joacă ca fundaş stânga. În cariera sa a mai evoluat la echipele: FC Botoşani, CSKA Sofia, Chernomorets Burgas,  Racing Strasbourg , Vauban Strasbourg, SO Chambéry. Este cotat pe transfermarkt la 400.000 de euro ;   

Kadar Hassan (Epinal) – jucător cu dublă cetăţenie (cea a statului Djibouti şi franceză), este născut în Franţa, la Lille, la 23 mai 1987. În vârstă de 28 de ani, Ismail Ahmed Kadar Hassan este mijocaş  defensiv, putând fi folosit şi că mijlocaş ofensiv. Cotat pe transfermarkt la 100.000 de euro, Hassan a mai jucat în cariera sa la echipele SAS Epinal, ASO Chief, US Lenquin, Dunajska Streda şi Lille ( under 19).

Yohan Bocognano (Inter Baku) – este un fundaş central în vârstă de 25 de ani născut în Franţa la Ajaccio, la 12 iunie 1990.  Bocognano este un jucător de picior stâng, cu o înălţime de 1,85 m. Cotat pe transfermarkt la 300.000 de euro, a mai jucat în cariera sa la echipele Inter Baku, Istres, Ajaccio şi Olymipque Nimes.

Harlem-Eddy Gnohéré  (Mons) – Gnohere s-a născut la 21 februarie 1988. În vârstă de 28 de ani are dublă cetăţenie : Cote D’Ivoire şi franceză.  Cu o înălţime de 1,85 m şi cu o constituţie atletică, este atacant, putând juca atât pe partea dreaptă cât şi pe cea stângă a atacului.  Harlem are o cotă de 350.000 de euro pe transfermarkt. În cariera sa a mai jucat la echipele : RAEC Mons, RSC Charleroi, Mouscron-Péruwelz, KVC Westerlo, RSC Charleroi, FC UGS Genève, Royal  Excelsior Virton, FC Bulle, FC La Tour, ES Troyes AC B..