Măcinată de accidentări, strivită de probleme, haita lupilor a fost pradă uşoară pentru câinii lui Mircea Rednic. Deşi unii dintre jucători au mai mişcat câte ceva, totul s-a dus de râpă într-un minut şi un pic, perioadă în care dinamoviştii au înscris de două ori. Golurile, frumoase amândouă, au fost marcate pe fondul unor greşeli grave pe faza defensivă. La primul, cel reuşit de Gavrilă, petroliştii n-au acoperit zona, iar mijlocaşul bucureştenilor a tras impecabil, de la marginea careului, la colţul lung. Apoi, Kronaveter şi Nepomuceno s-au invitat la minge, Dinamo a scăpat pe contraatac şi Elhamed a şutat violent, din cădere. Nimic să poată scoate Pecanha…

Finalul a fost încins. Tribuna a fost cea care pur şi simplu le-a dat brânci jucătorilor petrolişti spre poarta adversă. Un şut bun al lui Satli a fost deviat cât să şteargă bara transversală. N’Koyi l-a aruncat tot în bară pe portarul Marc, acesta evitând ca prin minune golul de 1-2.

Şi totuşi, Petrolul nu mai e nici măcar o umbră a echipei care, doi ani la rând şi jumătate a băgat în sperieţi Liga I. În locul lui Albin, Teixeira, De Lucas, Hoban şi alţii nu joacă nimeni. Sau aproape nimeni, nimic. În amintirea acelor vremuri cu care nu ne vom întâlni prea curând, suporterii de la tribuna a doua au cântat tot finalul meciului. A fost frumos, dar şi trist. A fost şi o palmă pe obrazul unora. Bine ar fi să usture, deşi…

Chiar dacă oficialii şi antrenorii au afirmat că s-a terminat un ciclu, sentimentul este că nu putem spune “punct şi de la capăt”. În momentul ăsta, n-avem nici punct nici capăt.

S-a terminat 0-3, după ce a marcat şi Grozav, frumos, elegant, pe lângă Pecanha, lăsat încă o dată singur de defensivă.  

 

Petrolul – Dinamo Bucureşti 0-3 (0-2)

Marcatori: Gavrilă (28), Elhamed (30), Grozav (90)

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Ipsa, Marin, Fanchone (46 Peteleu)– Satli, Kronaveter – Nepomuceno, Pastorini (62 Tchite), Astafei – N’Koyi.

Dinamo: T. Marc – Fai, A. Marc, Bunoza, S. Filip – Grigore – Gavrilă, Elhamed (46 Cristescu), Şerban, Alexe (70 Grozav) – Bilinski (55 Niculae).

Arbitri: Cătălin Popa (Argeş) – Alexandru Cerei (Cluj), Gabriel Stroe (Argeş) – Cătălin Buşi (Vâlcea), Dan Botescu (Bucureşti).

Obs: Corneliu Fecioru (Bucureşti), Paul Mincu (Bucureşti)

Rednic n-a stat pe bancă

Antrenorul dinamovist anunţa, în momentul în care a preluat echipa bucureşteană, venind de la Petrolul, că nu va sta pe bancă la meciul direct de pe stadionul Ilie Oană din respect pentru suporterii ploieşteni. Rednic s-a ţinut de cuvânt, jucătorii săi fiind coordonaţi de antrenorul secund.