Filipe Teixeira şi Geraldo Alves vor contesta la FIFA, dar şi în instanţele civile din România decizia clubului Petrolul Ploieşti de a le rezilia unilateral contractele în baza legii insolvenţei, a declarat, joi, agenţiei MEDIAFAX, preşedintele AFAN, Emilian Hulubei.

"Vom face plângere şi la FIFA, dar vom face şi o acţiune în civil. Contractele le-au fost reziliate unilateral de către Petrolul, dar nu există încă o decizie a comisiilor de specialitate. În regulament se specifică faptul că orice reziliere unilaterală trebuie ratificată de către o comisie competentă a FRF. Petrolul a trimis miercuri comunicarea că le reziliază unilateral contractele, în baza legii insolvenţei. În primul rând vom ataca această deciziei în instanţa civilă, pentru că intervine în perioada protejată, le ia dreptul la muncă, neputându-se legitima la nicio altă echipă. Iar la FIFA vom merge pe denunţarea unilaterală a contractelor. Conform regulamentelor FIFA, nu ai voie de denunţi unilateral contractele în timpul sezonului. Ei fiind în perioada protejată, clubul e obligat să plătească datoriile până la terminarea contractelor", a declarat preşedintele Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, Emilian Hulubei, pentru MEDIAFAX.

În motivarea deciziei de rezilere a contractelor celor doi jucători, se specifică faptul că aceasta a fost luată de club din "necesitatrea reducerii cheltuielilor" societăţii aflate în insolvenţă.

Procedurile pe care le iniţiază cei doi fotbalişti nu reprezintă o surpriză. De altfel, oficialii Petrolului se aşteptau ca fotbaliştii să depună memorii, atât la instanţele civile, cât şi pe linie sportivă, la FIFA. Totodată, ei au avut acordul administratorului judiciar.

Şi reducerea cheltuielilor este un fapt real, din moment ce Teixeira şi Geraldo se aflau în topul salariilor la Petrolul. Conform unor surse apropiate clubului, numai Teixeira câştiga 200 de mii de euro pe an, doar din salariu.

Foto: prosport.ro