Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 2 şi locul 3 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-4, 6-4, pe sportiva italiană Sara Errani, locul 15 WTA, şi s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier de la Stuttgart.

Halep s-a impus după un meci care a durat o oră şi 22 de minute.

Errani are un stil ciudat de joc. Ea este "cuminte" pe propriul serviciu, dar devine extrem de agresivă pe cel al adversarei. Nu bubuie mingea, dar e tence şi mobilă, posedând o bună lovitură de dreapta. Foloseşte des venirile la fileu, nu degeaba este pe locul 2 WTA la dublu. Evoluţia italiencei e "versatilă", trecând cu uşurinţă din defensivă în ofensivă, şi "iritantă", când găseşte unghiuri imposibile după ce respinge in extremis o minge.

Ciudată a fost şi desfăşurarea partidei de vineri. Halep a început bine, a făcut multe puncte şi s-a distanţat la 2-0, cu un break în ghemul al doilea. Acesta a deschis o serie de 11 ghemuri în care cele două jucătoare nu şi-au putut fructifica serviciul. O serie break-rebreak ce părea fără sfârşit. Având avantajul primului ghem, câştigat pe propriul serviciu, Halep şi-a trecut pe tabelă primul set, cu 6-4, după 39 de minute.

În faza următoare, Halep va juca împotriva Carolinei Wozniacki (Danemarca), locul 5 WTA. Calificarea în semifinale este recompensată la Stuttgart cu un cec în valoare de 28.601 de euro şi cu 185 de puncte WTA.