Până la preluarea societăţii de către investitorii cu care se poartă negocieri (dacă va fi finalizată), Petrolul încearcă să contureze lotul pentru sezonul viitor. Deja oficialii spun că echipa ploieşteană a ajuns la final de ciclu, ceea ce, în traducere, înseamnă că urmează o remaniere masivă a lotului şi o reorganizare a clubului.
Planul prevede, cu siguranţă, o micşorare a cheltuielilor care, logic, indiferent ce s-ar spune, atrage după sine şi o scădere a pretenţiilor.
Trei oameni se ocupă de viitoarea campanie de transferuri, directorul executiv Andi Crângu, antrenorul Mircea Rednic şi un impresar. În vară, Petrolul va trebui să se mişte foarte repede, din moment ce mulţi jucători vor părăsi echipa la finalul sezonului.
Vorbim în primul rând despre cei care sunt la sfârşitul contractului. Singurul care se află în discuţii pentru prelungire este Pecanha, dar negocierile merg greu pentru că portarul nu prea este dispus să accepte un salariu sub 10.000 de euro pe lună. Dintre ceilalţi, Teixeira şi Geraldo nu mai reprezintă decât nişte găuri uriaşe în buget, după ce au fost excluşi din lot.
Mai sunt fotbaliştii care mai au contract, dar care vor dori să plece sau vor fi declaraţi transferabili. De Lucas, de exemplu, şi Toto Tamuz rămân jucători care ar putea aduce ceva bănuţi în vistieria clubului. Titularizarea lui Pastorini în ultimele meciuri ar putea face parte din acelaşi plan, al valorificării unora dintre jucători. Are un salariu mărişor şi se loveşte de problema extracomunitarilor din campionatul intern, fără selecţii la naţionale. Se poate spune că şi N’Koyi este deja poveste la Petrolul.
Cel mai probabil, din actualul lot nu vor rămâne prea mulţi. Iar Petrolul se reorientează. Nu doar la Liga a III-a, de acolo de unde a venit tânărul Laurenţiu Corbu (Urban Titu), mijlocaş care a fost luat în probe. Nu se opreşte nici la liga a II-a bulgară, unde joacă Leonard Dobre (Spartak Varna). Petrolul va încerca să convingă şi fotbalişti mai importanţi să vină la Ploieşti. Ciprian Deac ar putea fi unul dintre cei la care conducătorii clubului nu au renunţat şi pe care l-au avut în vizor în trecut. Nimic nu va mai fi însă la fel, cel puţin până la ieşirea din insolvenţă.
Important pentru publicul ploieştean este că Petrolul va da o mai mare importanţă jucătorilor crescuţi la centrul propriu de copii şi juniori. Sigur, unii dintre ei vor fi incluşi în planul acesta de reorganizare şi vor trebui să profite de şansă. Până la urmă, o merită. Ei măcar sunt petrolişti de mici!