În meciul cu Pandurii, dinaintea partidei de campionat cu FCSB, Filipe a încasat un cartonaş galben conform unui model folosit deja cu succes de mijlocaşul petrolist: execută o lovitură liberă înainte ca arbitrul să fluiere.

Nu doar Teixeira nu va juca împotriva grupării bucureştene din cauză că este suspendat în urma cumului de cartonaşe galbene, ci şi Geraldo şi Astafei.

La Filipe şi Geraldo, discutăm deja despre o "coincidenţă" de-a dreptul dubioasă. După scandalul din cantonament, jucătorii şi clubul au dat vina pe presa sportivă că a vrut destabilizarea clubului. Se vede însă că ce s-a scris atunci a avut acoperire. Şi are şi acum.

Corect, este vina patronatului că Petrolul a ajuns în insolvenţă. Dar jucătorii echipei ploieştene nu pot invoca la infinit faptul că au bani de luat de la club.

Până la urmă, au decis să rămână ştiind foarte bine ce înseamnă procedura. Faţă de perioada de iarnă nu s-a schimbat nimic, datele situaţiei financiare sunt aceleaşi.

De ce jucătorii care se fac acum că joacă fotbal nu au plecat în iarnă? Sunt trei posibilităţi: n-au avut oferte, au avut, dar a fost de preferat să plece liberi de contract şi - trei – au avut oferte, dar contractul de la Petrolul era mai bun chiar şi în insolvenţă!

Ideea că au rămas aici pentru Petrolul şi pentru suporteri pare acum ridicolă, după trei înfrângeri la rând acasă şi un meci penibil în returul semifinalelor Cupei României.

Oricare ar fi fost motivul pentru care jucătorii pe final de contract au rămas la Petrolul, nu ţine neapărat de banii pe care fotbaliştii îi mai au de încasat din bonusurile de performanţă. Şi dacă plecau, aveau dreptul să se aşeze la masa credală şi să-şi recupereze banii.

Până la urmă, marea lor durere asta este: premierea. Pentru că salariile au fost şi sunt, în continuare, la zi.

Durerea suporterilor petrolişti este alta: îşi văd echipa umilită şi spiritul Petrolului ucis.

Răspunzând unor întrebări la conferinţa de presă, antrenorul Mircea Rednic şi-a asumat formal întreaga vină. Printre rânduri, mesajul a fost cu totul altul: unii nu vor să (mai) joace. Filipe Teixeira a fost schimbat de Rednic într-un  cor de fluierături. Mai că nu i-a venit să creadă.

La aceeaşi conferinţă de presă, Rednic l-a scos în evidenţă pe Filip: “Dacă nu era Filip... Era scor de demisie!”

Folosit fundaş central, fostul fotbalist al Galaţiului a alergat cât trei, a respins tot ce a putut, ba chiar a participat şi la faza de atac. Cam aşa joci când vrei!

Foto: sportpictures.eu