CSM Ploieşti a irosit o şansă importantă în lupta pentru ultimul loc din playoff. Fetele antrenate de Goran Kurtes au făcut o primă repriză aproape perfectă la Cluj, dar au consemnat un regres formidabil după pauză, permiţându-le clujencelor să recupereze handicapul de 3 goluri şi să câştige. La limită, e drept, dar trebuie ţinut cont de faptul că CSM Ploieşti a marcat doar 5 goluri în 25 de minute şi scorul a fost 22-18, în minutul 55. În acest interval, Alla Sheiko şi Oana Ionescu au fost descalificate.

Elevele lui Goran Kurtes au reuşit însă trei goluri consecutive, dar un time-out cerut de Amariei cu 70 de secunde înainte de final a pus ordine în ultimul atac al gazdelor, care s-a încheiat cu gol. La 23-21, cu 30 de secunde rămase din joc, CSM a înscris din „7 metri”, consemnând scorul final, 23-22.

Echipa ploieşteană rămâne la patru puncte de cea clujeană, acelaşi ecart consemnându-se şi în raport cu HCM Râmnicu Vâlcea, care mai are de însă de jucat mâine cu HCM Roman.

Miercuri, de la ora 17.00, CSM Ploieşti va evolua în Sala Sporturilor Olimpia împotriva grupării SCM Craiova.

 

 „U”-Alexandrion Cluj Napoca - CSM Ploieşti 23-22 (10-13)

Sala: „Horia Demian”. Spectatori: 300.

„U”-Alexandrion: Enache, Măzăreanu - Laslo (7 goluri), Paraschiv (6), Tetean (5), Vălean (1), Chintoan (1), Biriş (1), Popa (1), Cîrjan (1), Ivan. Antrenor: Carmen Amariei.

CSM Ploieşti: E.  Şerban, A. Ifrim, - Shutska (6 goluri), Sheiko (4), Vlaskalic (4), Toth (3), A. Dincu (2), Chiricuţă (2), O. Ionescu (1), Ana Gherman, I. Dinu, Balaban şi Vasilescu. Antrenor: Goran Kurtes.

Arbitri: Cristina Năstase (Bucureşti) şi Simona Stancu (Buzău).

Observator FRH: Zamfir Mesaros (Maramureş).

Statisticile partidei

Aruncări „7 metri”: 9/1 ratată - 8/2 ratate.

Eliminări „2 minute”: 6 - 7.

Eliminări definitive: Sheiko (minutul 36), O. Ionescu (minutul 50).

 

Sursa: csmploiesti.ro