Mircea Rednic a răsuflat uşurat după prima victorie, la primul meci oficial al anului. Ţinând cont de ceea ce întâmplase înainte, de problemele de la club, de cele din cantonamnetul din Turcia, de rezultatele din amicale, şi petroliştii şi antrenorul aşteptau cu teamă meciul cu FC Braşov.

De fapt, toţi am răsuflat uşuraţi nu neapărat la finalul meciului, ci după reuşita de excepţie a lui Teixeira. Curat lup alfa, Filipe a adunat întreaga haită în jurul său, el a fost cel care a condus atacul şi tot el a răpus Braşovul. Într-o confruntarea cu o echipă obişnuită să dilueze fotbalul, să tragă cu disperare de timp, Petrolul depindea doar de ea însăşi. Vineri seară, a depins, de fapt, de Teixeira şi, probabil, va depinde şi de acum încolo, în atac.

Filipe, cel care a părut că se aşează plictisit la poza cu echipa înaintea fluierului de start, a demonstrat că nu s-a plictisit deloc de fotbal şi nici de Petrolul. Este plictisit doar de mărunţişuri, aşa cum a fost întotdeauna.

Are meritul cel mai mare pentru victoria cu Braşovul, a fost cel care s-a văzut cel mai mult pe stadionul Ilie Oană, acolo unde aproape toţi au avut rolul lor în câştigarea unei partide dificile prin prisma tuturor problemelor care s-au depus în troiene în această iarnă.

“Sunt fericit că am câştigat, nu a fost deloc uşor pentru că Braşovul a jucat foarte bine pe faza defensivă. Am avut probleme în atac, poate am jucat prea lent, am fost previzibili. La pauză, le-am spus băieţilor să aibă răbdare, să nu rişte. Era greu să înscriem printr-o pătrundere prin apărarea lor, aşa că ne rămâneau la îndemână fazele fixe sau şuturile de la distanţă. Ţinând seama de toată această perioadă grea, atitudinea jucătorilor a fost foarte bună. Nu avem ce să le reproşăm, şi-au făcut datoria”, a declarat antrenorul Mircea Rednic la finalul meciului.

Desigur, cu o victorie nu se face primăvară. Nici vară europeană, din nou, chiar dacă ar fi câştigate toate meciurile de acum încolo. Dar miza unui loc de frunte în campionatul intern rămâne importantă şi pentru conturile clubului şi pentru buzunarele jucătorilor. Şi, în plus, menţine strânsă legătura cu suporterii. Cei care, ca şi jucătorii, au arătat că au înţeles situaţia şi că au luat decizia corectă.

Meciurile viitoare sunt şi mai grele. În etapa viitoare, Petrolul merge la FC Botoşani care s-a trezit că se poate scrie pe harta Europei în condiţiile în care CFR şi Petrolul au intrat în insolvenţă. În noua situaţie, meciul din Moldova devine mai dificil. Apoi este prima manşă a semifinalei cu FCSB. Rednic anunţă întăriri şi chiar are nevoie şi în atac şi în apărare.

Deocamdată, francezul de 18 ani de la Metz s-a întors acasă pentru că doreşte un contract până la finalul sezonului, fără opţiune de prelungire din partea clubului. La fundaşul croat Simurina se pare că s-a renunţat. Mai sunt cei doi fotbalişti din campionatul Belgiei, despre care Rednic spune că vor fi titulari.

Foto> www.sportpictures.eu