Petrolul a fost pusă în situaţia de a anula un amical internaţional din cauză că jucătorii nu au mai vrut să joace. Nu-mi amintesc de un caz asemănător, iar Rednic are dreptate să spună că îi crapă obrazul de ruşine. Ne crapă şi nouă, celor care ţinem cu Petrolul.

Degeaba s-au aşezat lucrurile, iar jucătorii – cei care au instigat la revoltă – au început să se antreneze. Rednic nu putea să-i sune pe cei de Terek şi să le spună: Staţi aşa că s-au liniştit ăştia. Acum vor să joace!

Astfel, Petrolul a pierdut un “paragraf” important al stagiului din Antalya. Este adevărat că nu este vina jucătorilor pentru ceea ce se întâmplă acum la Petrolul, din punct de vedere financiar. Că, în ceea ce priveşte comunicarea, este şi vina celor care au rămas să se ocupe de echipă. Jucătorii trebuia anunţaţi, nu să afle din presă că a fost depusă cererea de intrare în insolvenţă.

Pe de altă parte, în pauza dintre cele două stagii, era obligaţia celor nemulţumiţi să vină şi să încerce să-şi rezolve problemele. Cum a făcut Mustivar. Or ei au lăsat-o de azi pe mâine, ca şi conducerea, în cazul anunţului intrării în insolvenţă.

Altceva aş vrea să punctez. Că, dacă tot sunt acolo, într-un cantonament pe care nu-l plătesc din propriile buzunare, jucătorii trebuia să-şi vadă de treabă. Adică să se antreneze şi, mai ales, să nu-şi permită să ameninţe cu boicotarea unui meci.

Problemele financiare se discută în birou, nu pe teren. Cu atât mai mult cu cât, ACUM, clubul nu are de unde să-i plătească. Iar jucătorii ştiu foarte bine asta sau, măcar, bănuiau.

Clubul a fost, până acum, foarte atent cu jucătorii importanţi. Aceştia au avut contracte mari, bonusuri pe măsură şi, o lungă perioadă, banii la timp, când alte echipe se scufundau rapid.  

De exemplu, unul dintre capii răscoalei se regăseşte printre cei care au încasat cele mai mari bonusuri din prima tranşă acordată de municipalitate.

Şi acest aspect mi se pare foarte important. Geri, poate nu simţi că îi eşti dator lui Capră cu nimic, dar ploieştenilor le eşti!! Pentru că de la ei au fost banii ăia, suporteri ai Petrolului sau ai altor echipe, microbişti sau nu. Nu ai luat toţi banii, este adevărat, dar nici n-au fost puţini. Şi, în virtutea unei datorii morale, puteaţi să încercaţi să nu boicotaţi un meci. Nu vă durea pe niciunul dacă nu făceaţi tot balamucul ăsta. Vă puteţi înjura cu conducerea cât vreţi, în afara programului de pregătire sau de joc. Pentru că echipa este echipă, Petrolul este Petrolul.  

Aşa ar fi fost corect: dacă aţi plecat în cantonament, faceţi cantonament şi respectaţi programul. În restul timpului, faceţi ce vreţi. Chiar şi bagajele, atât timp cât nu-i puneţi şi pe cei care vor să rămână să şi le facă!

Am discutat şi cu unul dintre reprezentanţii suporterilor petrolişti. Octav Preda, cel care a anunţat că va face demersuri pentru avizarea unui miting al lupilor galbeni, şi-a spus punctul de vedere cu privire la evenimentele din Antalya. “Mi-am spus opinia şi la întâlnirea suporterilor. Cel mai bine era ca acei jucători să îşi vadă de treabă şi, la revenirea în ţară, să aibă discuţii cu conducerea. Să-şi spună punctul de vede, să ceară explicaţii dacă doreau şi, după aceea să ia o hotărâre. Aceste acţiuni nu dau bine nici pentru club şi nici pentru jucători, pentru cartea lor de vizită”, a spus Octav Preda.