Unul dintre cei mai importanţi jucători ai echipei campioanei, Gerald Lee a semnat cu UCAM Murcia, formaţie care se luptă pentru play-off-ul celui mai puternic campionat din Europa, Liga Endesa. Clubul iberic a plătit clauza de reziliere a contractului pentru baschetbalistul de 27 de ani, care nu va mai face deplasarea în Rusia, pentru meciul cu Lokomotiv Kuban, anunţă csuasesoft.ro

“Oferta de la Murcia este una excelentă pentru jucător şi nu puteam trece peste dorinţa sa de a evolua în cel mai puternic campionat din Europa. I-am dat acceptul de a negocia cu spaniolii, întrucât Lee şi-a facut datoria pentru CSU Asesoft. Cât despre viitoarele noastre mutări, încercăm să găsim o variantă prin care să continuăm cu 7 jucători străini, după încheierea aventurii în EuroCup”, a declarat preşedintele executiv al clubului, Ionuţ Georgescu.

„CSU Asesoft va rămâne mereu în inima mea. La Ploieşti am cunoscut oameni de calitate, jucători importanţi şi am crescut ca baschetbalist într-un mediu sănătos. Trofeele cucerite, titlul şi Supercupa, precum şi victoriile din EuroCup reprezintă momente de referinţă pentru cariera mea. Vreau să le mulţumesc tuturor celor din conducere, colegilor, dar şi fanilor pentru un an şi jumătate absolut memorabil”, a declarat finlandezul.

Murcia ocupă locul 11, cu  9 victorii şi 10 înfrângeri, la un singur punct în spatele lui CAI Zaragoza, ocupanta ultimei poziţii de play-off.