Tehnicianul a declarat că-şi reziliază contractul în cursul zilei de astăzi (n.r. – marţi). "Îmi pare foarte rău. Marţi vom semna actele de reziliere. Îmi doream enorm să facem performanţă. Era un proiect care promitea foarte mult, dar asta este. Vorba aia: boală lungă, moarte sigură!", a declarat Mulţescu pentru fanatik.ro.

Tehnicianul de 63 de ani a rostit mai multe adevăruri.

În primul rând, îi pare rău că pleacă de la Petrolul. Oricui i-ar părea, cu aşa un lot la dispoziţie. Îşi dorea, desigur, să facă performanţă şi, bineînţeles, proiectul promite mult chiar şi în actuala situaţie, cu condiţia ca lupii să-şi păstreze jucătorii importanţi.

Ceea ce n-a înţeles însă Mulţescu este că Petrolul de acum nu-i nici Ceahlăul, nici Sportul Studenţesc, nici măcar Petrolul pe care-l lua în precedentul mandat şi îl lăsa la finalul sezonului.

Nu poţi să te apuci să-i strângi de momiţe (este chiar expresia lui nea Gigi cu privire la jucătorii Petrolului) pe Albin, Teixeira sau De Lucas, pe Alcanat şi Geraldo.

Când ai astfel de jucători, te impui prin metode mai subtile. Nu poţi să schimbi de dragul schimbării, să-l faci praf pe fostul antrenor prin conferinţele de presă, mai ales în situaţia în care jucătorii înşişi sunt nemulţumiţi de schimbare. Nu spune nimeni că ar fi trebuit să stea în genunchi în faţa lor. Poţi să le mai arăţi şi biciul, dar cu condiţia să le fi câştigat respectul, aşa cum au făcut Cosmin Contra şi Răzvan Lucescu. Nişte lupi nu pot fi mânaţi ca oile.

Nu poţi să-ţi baţi joc de doi foşti campioni din Uruguay, să spui – fără să-i fi văzut jucând nici măcar o secundă – că nu sunt de Liga I. Să-i ţii degeaba, să-i bagi doar când ştii că-s dărâmaţi psihic, pe posturi pe care n-au jucat niciodată, după care să-i arăţi cu degetul şi să spui: V-am zis eu!

Rezultatele Petrolului cu Gigi Mulţescu pe banca tehnică sunt bunicele, dar nu diferă prea mult de cele obţinute de predecesorul său. Atunci însă era o echipă legată de antrenor. Acum, Mulţescu rămăsese singur, mestecându-şi frustrarea la fiecare joc în care a simţit că a pierdut controlul.

Dar Mulţescu a pierdut şi puncte. Şi nu puţine.

Aşa că, şi pentru el, este momentul schimbării. Vorba aia: boală lungă, moarte sigură!