Gicu Grozav, jucătorul pe care mulţi dintre petrolişti nu au capacitatea să îl aprecieze ca fotbalist, ar putea deveni salvarea Petrolului, din perspectiva bugetului. Calculele sunt cât se poate de simple. Cum o calificare în grupele Europa League, care ar fi adus bani frumoşi în vistieria clubului, nu mai este de actualitate după rezultatul catastrofal al meciului de la Swansea, oricât de optimişti ar fi unii, singura soluţie plauzibilă în acest moment, pentru a aduce bani la bugetul clubului o reprezintă o eventuală vânzare a lui Grozav. Pentru ca acest lucrur să se întâmple, este nevoie, însă, şi de un cumpărător. Nu fictiv, ci în acte.

Grozav şi-a făcut datoria pentru Petrolul, în acest sezon, el fiind principalul marcator al echipei în partidele disputate de către ploişteni în tururile preliminare din Europa League. A marcat de trei ori contra feroezilor de la Vikingur Gota, a punctat de două ori şi în dubla cu Vitesse şi şi-a trecut în cont o minunăţie de gol la Swansea. Cele şase goluri marcate de el în Europa League au mai primit şi un bonus, aseară, cînd Gicu a marcat şi cu Astra, chiar sub privirile antrenorului lui Rennes, care venise la meci să-l vadă pe Găman.

În aceste condiţii, este normal să se vorbească despre echipe interesate să-l transfere pe Grozav. S-a vorbit despre interesul Bolognei, foarte mult, a apărut pe fir, apoi FK Krasnodar şi Dynamo Moscova, în discuţie a fost şi Schalke, iar acum ar fi Ajaccio şi  Rennes. Într-un fel sau în altul, toate aceste echipe ar fi vrut să-l transfere pe Grozav, un jucător de 22 de ani cu un potenţial intuit corect de către scouterii echipelor din campionatele puternice. Problema ar fi suma de transfer a lui Grozav. Şi aici intervine abilitatea conducerii clubului de a ajunge la un acord în această privinţă. Dacă nu se vor cere foarte mulţi bani pentru Grozav, adică mai mult decît face în acest moment, Petrolul are o şansă bună de a încasa o sumă frumuşică pentru mijlocaşul său de bandă stângă. 

foto: fcpetrolul.ro