Americanca Serena Williams (33 de ani) a fost numită ”Jucătoarea anului 2014” în tenisul mondial, în timp ce Simona Halep a câştigat alegerile pe internet, aproape jumătate dintre voturi fiind pentru românca de 23 de ani.

Serena Williams a primit 36 din cele 58 de voturi exprimate de jurnalişti, care au desemnat-o, pentru a şasea oară, cea mai bună jucătoare a anului.Cu toate că a intrat mai greu în ritm, dezamăgind la primele trei turnee de Grand Slam, americanca şi-a revenit pe teren propriu, adjudecându-şi titlul la US Open, al 18-lea din prodigioasa ei carieră.

Victoria clară obţinută de Serena în finala Turneului Campionilor în faţa Simonei Halep, venită după un eşec la fel de dur provocat de româncă, a cântărit, probabil, foarte mult în alegerea jurnaliştilor WTA.

Simona Halep a avut, de asemenea, un sezon extraordinar, însă neînsoţit de un trofeu major. Jucătoarea română a fost singura jucătoare din Top 10 care a reuşit să o învingă pe Serena Williams în 2014.

Simona rămâne foarte populară în România, evidente fiind rezultatele votului fanilor, de pe site-ul WTA, iar perspectivele ei pentru 2015 par să fie extrem de avantajoase.

Specialiştii WTA au numit-o pe tânăra Eugenie Bouchard drept jucătoarea care şi-a îmbunătăţit cel mai mult jocul în 2014, titlu pe care anul trecut îl câştigase Simona Halep.